Αύριο η συζήτηση για το πότε θα γίνει η εκλογή, αλλά και το πού και πόσες κάλπες θα στηθούν

Συνεδριάζει σήμερα, στις 18:00 το απόγευμα, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ (ΚΕΦΕ), προκειμένου να κάνει την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Οι υποψήφιοι θα είναι τέσσερις: Ευάγγελος Μείμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αύριο θα συνεδριάσει η ΚΕΦΕ με διευρυμένη σύνθεση -καθώς θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων-, προκειμένου να συζητήσει για το χρόνο της εκλογής και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Υπενθυμίζεται, ότι στην προηγούμενη εσωκομματική αναμέτρηση του 2009 είχαν στηθεί 1.550 κάλπες σε 1.040 εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια. Το καταστατικό προβλέπει ότι θα πρέπει να υπάρχει μία τουλάχιστον μία κάλπη ανά καλλικρατικό δήμο. Βέβαια, έκτοτε έχει μειωθεί ο αριθμός των δήμων. Επίσης, είχαν στηθεί 3.500 τερματικά ηλεκτρονικών υπολογιστών συνδεδεμένων, ώστε να γίνεται η καταγραφή των ψηφοφόρων. Στην εκλογή του 2009 όσοι ήθελαν να ψηφίσουν μπορούσαν να εγγραφούν την ίδια στιγμή, καταβάλλοντας δύο ευρώ. Η μηχανοργάνωση της διαδικασίας θα ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία.

Ήδη, συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα επισημαίνουν πως θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όσους περισσότερους πολίτες το επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Σε αυτήν τη λογική, η πλευρά του κ. Τζιτζικώστα αναμένεται να ζητήσει να υπάρξουν όσες περισσότερες κάλπες γίνεται σε όλη τη χώρα και με χαμηλό αντίτιμο συμμετοχής, όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες εκλογές.

Όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα επισημαίνουν πως θα πρέπει να υπάρξει αρκετό χρονικό διάστημα για να ενημερωθούν οι πολίτες σχετικά με τις θέσεις και τις απόψεις των υποψηφίων.

Για το χρόνο εκλογής από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη είχαν προτείνει την 25η Οκτωβρίου, ωστόσο σήμερα ο υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος είπε ότι δεν έχει πρόβλημα με το χρόνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτείνει δημοσίως την 15η Νοεμβρίου. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι κάλπες θα πρέπει να στηθούν σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στις τοπικές οργανώσεις, αλλά και σε δημαρχεία και κοινοτικά καταστήματα. Το αντίτιμο, σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, θα πρέπει να είναι το ελάχιστο δυνατό, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες και να προσέλθουν στις κάλπες.

Ντιμπέιτ

Όσο για το ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων που έχει ήδη προτείνει ο κ. Μητσοτάκης, από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη λένε ότι, επειδή το ακροατήριο είναι συγκεκριμένο και δεν είναι βέβαιο ότι θα διατεθεί χρόνος για μια διακαναλική συζήτηση, αντιπροτείνει την πραγματοποίηση δυο μεγάλων συνδιασκέψεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανοικτές στα μέλη και στην κοινωνία, όπου οι υποψήφιοι θα που τι σκέφτονται να κάνουν στη ΝΔ, εάν εκλεγούν.

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.