Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, εταιρία που δραστηριοποιείται στη Ρόδο σε βάρος άλλης εταιρίας. Η σχετική μηνυτήρια αναφορά, βάσει της οποίας υποστηρίζεται ότι έχουν τελεσθεί δεκάδες παράνομες ενέργειες, κοινοποιείται στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, στο Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Δωδεκανήσου, στον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου, στον Λιμενάρχη Ρόδου, στον Προϊστάμενο της ΔΕΗ Ρόδου, στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Ρόδου, στο Τμήμα Περιβάλλοντος Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και στην Υγειονομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου.

Κατά τα όσα περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά, η εταιρία στην οποία ανήκει ξενοδοχειακή μονάδα στη Ρόδο, φέρεται να διενήργησε εργασίες σε κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο της. Συγκεκριμένα, βάσει της μηνυτήριας αναφοράς, φέρεται με εκσκαφικά μηχανήματα να μετέφερε άμμο από την παραλία στο οικόπεδο ιδιοκτησίας της, για να το χρησιμοποιήσει για οικοδομικές εργασίες. Η ίδια εταιρία, κατηγορείται ότι έχει αναγείρει παρανόμως  τρεις ορόφους στο ξενοδοχείο, χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής. Παράλληλα, καταγγέλλεται ότι είχε αναγείρει και παράνομα κτίσματα στον αιγιαλό μπροστά από το ξενοδοχείο για την εξυπηρέτηση των πελατών της, τελώντας μία σειρά από εργασίες. Πέραν αυτών, φέρεται να είχε κατασκευάσει και παράνομη γεώτρηση, ανοιχτό βόθρο μεγάλης έκτασης, υγειονομική βόμβα για τη δημόσια υγεία, όπως ακριβώς τονίζεται στη μηνυτήρια αναφορά.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας δε, υποστηρίζεται πως έχει κατασκευάσει ολόκληρη πτέρυγα παρανόμως και σε άλλο ξενοδοχείο συνιδιοκτησίας του. Μάλιστα, και στα δύο ξενοδοχεία φέρεται να έχει αποκλειστεί η είσοδος του κοινού προς την παραλία. Η συγκεκριμένη εταιρία, ως ιδιοκτήτρια όμορου ακινήτου με παραλία της Ρόδου, τοποθέτησε σιδερένια μπάρα αποκλείοντας τη διέλευση του κοινού προς την παραλία. Παράλληλα, φέρεται, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, να κατηγορεί και να καταγγέλλει την εταιρία που της υποβάλλει σήμερα μηνυτήρια αναφορά, για παράνομες εργασίες, σε παραλίες που νόμιμα έχει μισθώσει, και που πρωτύτερα ήταν μισθωμένο σε ιδιώτη ο οποίος δεν κατέβαλλε τα μισθώματα στο δήμο Ρόδου, ενώ καταγγέλλεται πως πλήρωνε και … μίσθωμα στον ξενοδόχο, αίτημα το οποίο αρνήθηκε ο νέος ενοικιαστής!

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ 4 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ 3 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.