Εκτός τόπου και χρόνου τα σχέδια Καμμένου για Νατοϊκές Βάσεις

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν τα προκλητικά σχέδια του Υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου, που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Συνέδριο του Economist την Παρασκευή και αφορούσαν τις προθέσεις του περί δημιουργίας νέας Νατοϊκής βάσης στο Ν.Α Αιγαίο και ενίσχυσης της ήδη βεβαρυμμένης βάσης στην Σούδα, με πρόσχημα τις τουρκικές προκλήσεις. Στρατιωτικά σχέδια που προφανώς αντιβαίνουν στο πνεύμα της προ ημερών απόφασης του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που καταδικάζει την Τουρκία για το εν ισχύ casus belli κατά της Ελλάδας, την καλεί άμεσα να το αποσύρει, ενώ επιπλέον της ζητά να προσαρμοστεί σε όσα ορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες.

Σχετικά με τις «πολεμοχαρείς» διαθέσεις του κ. Καμμένου ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Φίλιππος Γκανούλης, δήλωσε: «Ενώ η χώρα βρίσκεται εν μέσω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ο κ. Καμμένος ονειρεύεται την εγκατάσταση νέων Νατοϊκών βάσεων στο Αιγαίο σε μια αδιέξοδη και ξεπερασμένη λογική έντασης της στρατικοποίησης μεταξύ των δύο χωρών. Ελπίζουμε σε ότι αφορά αυτό το θέμα στην κυβέρνηση να κυριαρχήσουν η λογική και η υπευθυνότητα»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.