ΣΥΡΙΖΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΤΜΟΥ

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ

Και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν το Σάββατο 20/6 στην Πάτμο. Το πρωί ο Δημήτρης Γάκης παρακολούθησε την εκκίνηση της ποδηλατοδρομίας που έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης του 8ου Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης και συνομίλησε με πολύ κόσμο για τα προβλήματα του νησιού.

Το μεσημέρι έφυγε για την Λέρο ο Δημήτρης Γάκης και έφθασαν στο νησί οι  βουλευτές Νεκτάριος Σαντορινιός και Ηλίας Καματερός, το μέλος της Κ.Ε Δημήτρης Κοντός, υπεύθυνος οργανωτικού για την περιοχή του Αιγαίου και ο Γιάννης Κουλάκης συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής για τα βόρεια Δωδεκάνησα. Το βαρύ πρόγραμμα τους περιελάμβανε στις 3 το μεσημέρι συνάντηση με τα μέλη της οργάνωσης, στις 5 συμμετοχή στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Πάτμου και το βράδυ στις 9, ανοικτή συγκέντρωση στη αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΣΚΑΛΑ.

Στην γενική συνέλευση των μελών αποφασίστηκε η διεύρυνση του συντονιστικού οργάνου με δύο νέα μέλη. Συγκεκριμένα το συντονιστικό όργανο εκτός των Βακράτση Δέσποινας, Μανώλη Πέντε και Νίκου Ι. Μελιανού, πλαισιώνουν πλέον και ο Σωτήρης Πανούσης με τον Κώστα Ματθαίου.

Στην κοινή συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου και φορέων του νησιού για την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το Κέντρο Υγείας Πάτμου εξ αιτίας της έλλειψης ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, οι παριστάμενοι βουλευτές Νεκτάριος Σαντορινιός και Ηλίας Καματερός, ενημερώθηκαν για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παροχή πρωτοβάθμια φροντίδας στο  νησί. Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και οι βουλευτές ενημέρωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στην πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών καθώς και την σημασία και τις προσπάθειες τους  να αντιληφθεί η κεντρική διοίκηση την ιδιαιτερότητα των νησιωτικών περιοχών. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης  ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής κ. Γιάννης Γιαννέλης καθώς και ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος ο οποίος εξήρε την άμεση θετική αντίδραση του υπουργού υγείας κ Κουρουμπλή στην πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να συνδράμει οικονομικά στην πρόσληψη επίκουρων ιατρών. Αποφασίστηκε να συσταθεί αντιπροσωπεία φορέων η οποία μαζί με τους βουλευτές θα παρασταθούν στον υπουργό υγείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το βράδυ στην ανοικτή εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο ΣΚΑΛΑ οι βουλευτές και τα στελέχη απάντησαν στις ερωτήσεις που τους απεύθυναν οι πολίτες για το διακύβευμα της διαπραγμάτευσης και πολλά επίκαιρα θέματα που άνοιξαν με τις ερωτήσεις  των παρισταμένων.

Το πρωί της Κυριακής οι βουλευτές και τα στελέχη θα επισκεφτούν τους Αρκιούς για να ενημερωθούν επί τόπου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακρίτες και το βράδυ θα μείνουν για να παραβρεθούν στην κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ γεύσης και παράδοσης οι βουλευτές Ν. Σαντορινιός και Δ. Γάκης.

Πάτμος, 21 Ιουνίου 2015

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΤΜΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.