Οι σταυροί των υποψηφίων για την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου – Πρώτος ο Παναγιώτης Εγγλέζος!

Με τη συμμετοχή 27 Πολιτιστικών Συλλόγων της Ρόδου, πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, Τετάρτη 15 Απριλίου 2015, οι εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου 9μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου. Οι εκλογές διεξήχθησαν σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου και με την ολοκλήρωση αυτών πρώτος αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Εγγλέζος, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαλάκου, ο οποίος αναμένεται να είναι και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Χαιρετισμό, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απηύθυναν ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας και Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου Στέφανος Δράκος, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε θέματα εθελοντισμού και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Χαρούλα Γιασιράνη, η υπεύθυνη πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Φαίδρα Σπανού, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ρόδου Τέρης Χατζηϊωάννου και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Σέργιος Αϊβάζης. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν υπό την εποπτεία της δικηγόρου της Ομοσπονδίας Δήμητρας Δασκαλάκη.

Καλή επιτυχία στο έργο και τις δράσεις της πρώτης Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, ευχήθηκε ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Στέφανος Δράκος, αναφέροντας ότι ελπίζει και εύχεται η νέα γενιά να γίνει αποδέκτης του πολιτισμού και της λαογραφίας της Ρόδου, όπως αυτός θα καταγραφεί και θα διασωθεί μέσα από την Ομοσπονδία. Ο κ. Δράκος καταλήγοντας, κατέστησε σαφές ότι οι Σύλλογοι είναι οι τελευταίοι επίσημοι φορείς καταγραφής και διατήρησης του πολιτισμού, της παράδοσης και της λαογραφίας και επισήμανε ότι θα είναι πάντοτε δίπλα, αρωγός, στις προσπάθειες της Ομοσπονδίας.

«Το εθελοντικό σώμα στη Ρόδο, είναι ζηλευτό», ανέφερε η κ. Χαρούλα Γιασιράνη, επισημαίνοντας ότι όλοι μαζί θα είναι συνεργάτες.

«Κάνω πολιτισμό σημαίνει στηρίζω και τα σωματεία της περιοχής μου», υποστήριξε ο αντιδήμαρχος Τέρης Χατζηϊωάννου, μνημονεύοντας τους ξενοδόχους της περιοχής και υποστηρίζοντας ότι, χωρίς πολιτισμό, η μόνη διαφορά είναι η τιμή, την οποία και χαρακτήρισε ευάλωτη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, είναι υποχρεωμένοι να πετύχουν και ότι η δημοτική αρχή Ρόδου, ξεκινάει ουσιαστικά τώρα να εργάζεται, μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Σέργιος Αϊβάζης, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό εγχείρημα, αφού από το εγώ, φτάσαμε στο εμείς.

Ταυτότητα του λαού χαρακτήρισε την παράδοση η κ. Φαίδρα Σπανού, η οποία εξήγησε ότι σήμερα έφτασε το τέλος μίας επίπονης προσπάθειας, αλλά ξεκινά – είναι η αρχή για ένα μεγάλο εγχείρημα.

Ο Παναγιώτης Εγγλέζος, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην Ομοσπονδία, του συνόλου των Συλλόγων της Ρόδου και πρόσθεσε ότι αποτελούμε τη μοναδική περιοχή της Ελλάδος που μέχρι σήμερα δεν είχε Ομοσπονδία. Ο κ. Εγγλέζος, πρόσθεσε ακόμη, ότι σε συνεργασία και με την Ομοσπονδία της Κρήτης, θα αγωνιστούν, πέραν των άλλων, και για την κατανόηση της έννοιας της νησιωτικότητας.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας Ιωσήφ Σιαλούπ, παρότι δεν συμμετέχει στην Ομοσπονδία, ευχήθηκε καλή δύναμη και καλό κουράγιο. Τοποθετήσεις έγιναν επίσης, από τους Μανώλη Ζερβό, Τάσο Χατζηγεωργίου, Γιούλα Θεουλάκη, Τσαμπίκος Τάραλλης, Γιώργος Νικολής, Μιχάλης Τσακίρης, Μανώλης Κυριαζάκης, Μαρία Ισκά και ο Μπάμπης Μαστροδημήτρης.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου αναμένεται να συγκροτηθεί σε Σώμα την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Μετά τη ψηφοφορία οι 9 Σύλλογοι που εκλέχτηκαν είναι κατά σειρά ψήφων οι εξής: 

1ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΛΑΚΟΥ«ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ”ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                 24Ψ
2ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΗΝΙΑΣ«Η ΚΑΣΤΕΛΛΟΣ”ΜΑΡΙΕΤΤΑΚΗΣ ΤΑΚΗΣ                     19 Ψ 
3ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΡΩΝΗΣ«ΤΟ ΑΜΠΕΡΝΑΛΛΙ”ΜΠΕΛΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                 17 Ψ
4ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΩΝ«ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ”ΚΥΡΙΑΖΑΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ                  15 Ψ
5ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΝΔΟΥ«ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ”ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ                           15 Ψ
6ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΩΝ«Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ”ΙΣΚΑ ΜΑΡΙΑ                                          15 Ψ
7ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΕΡΜΩΝ«ΤΟ ΘΑΡΡΙ”ΠΑΤΟΥΝΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ                    14 Ψ
8ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ«ΠΡΟΟΔΟΣ”ΜΠΑΤΗΣ ΝΙΚΟΣ                                  13 Ψ
9ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΔΟΥ«Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ”ΜΑΣΤΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ   13 Ψ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ
10ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ«Ο ΑΙΘΩΝΑΣ”ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ                         11 Ψ
11ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΩΝΑ«Ο ΑΤΤΑΒΥΡΟΣ”ΖΑΜΠΕΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                    9 Ψ
12ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΣΚΙΝΟΥ«Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ”ΤΑΡΑΛΛΗΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ                    9 Ψ

Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή σε σώμα του Δ.Σ. αναμένεται να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.        

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

SAM_6573 SAM_6575 SAM_6576 SAM_6579 SAM_6580 SAM_6581 SAM_6582 SAM_6583 SAM_6584 SAM_6585 SAM_6586 SAM_6588 SAM_6590 SAM_6591 SAM_6595

                    

                                                                           

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.