Με την τοποθέτηση οπλίτη-αγροτικού γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης αποφάσισε να λύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο ακριτικό νησί, το υπουργείο Υγείας. Ο ο οπλίτης γιατρός αναμένεται να μεταβεί στη Σύμη και να αρχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του εντός του επόμενου 24ωρου.

Το Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα υποστελέχωσης, μετά το αίτημα συνταξιοδότησης του ενός εκ των τριών γιατρών, τη λήξη της σύμβασης του δεύτερου, αλλά και την έλλειψη ενδιαφέροντος για την κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων, παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί κίνητρο κοινωνικής επιδότησης, ύψους 450 ευρώ, επιπλέον των τακτικών αποδοχών.

Το δημοτικό συμβούλιο του νησιού με απόφαση που έλαβε τη Δευτέρα, αποφάσισε να κατεβάσει ρολά στις δημοτικές υπηρεσίες επ’ αόριστον εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Ιατρείο. Η απόφαση κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Ρόδου, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, στη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Εσωτερικών.

Κατόπιν τούτου, τα υπουργεία Υγείας και Εθνικής Άμυνας επίσπευσαν τις διαδικασίες έτσι ώστε  οπλίτης γιατρός να μεταβεί στη Σύμη και να αρχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του εντός του επόμενου 24ωρου.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου γνωρίζει καλά ότι τα διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ εξακολουθούν να υφίστανται και σε κάποιες περιπτώσεις, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, έχουν επιδεινωθεί. Ωστόσο, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη λειτουργική σταθεροποίηση του δημόσιου συστήματος περίθαλψης και την προάσπιση της δημόσιας υγείας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.