ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΩ

Η Κως αντιμετωπίζει πρόβλημα για την ολιγοήμερη φιλοξενία προσφύγων, που παρά τα αυξημένα μέτρα ελέγχου φτάνουν στο νησί μας διωγμένοι από τις εστίες πολέμου της ευρύτερης περιοχής, λόγω έλλειψης των αναγκαίων υποδομών και υποστελέχωσης των αρμόδιων υπηρεσιών.

Οι εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες (Αστυνομία, Λιμεναρχείο) εξαντλούν τις δυνατότητές τους για την οργανωμένη υποδοχή προσφύγων και μεταναστών και την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών προώθησής τους.

Αντίθετα η Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού δεν αναλαμβάνει την παραμικρή πρωτοβουλία να προστατεύσει την εικόνα της πόλης, τροφοδοτώντας αντιδράσεις που δημιουργούν αδιέξοδα, αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, αδιαφορεί και δε συμβάλλει στην εξεύρεση λύσης ενώ πλησιάζει στην κορύφωσή της η τουριστική περίοδος.

Πως μπορεί να αδιαφορεί στην όξυνση μιας δύσκολης κατάστασης που δυσφημεί το νησί μας, σε τι πολιτικά οφέλη μπορεί να προσδοκά από αυτό; Ποιόν αντιπολιτεύεται ο Δήμαρχος Κω με την αρνητική στάση του, την κυβέρνηση ή τους συμπολίτες μας;

Όσον αφορά στην προσπάθεια ορισμένων να δημιουργήσουν πρόβλημα με απειλητικά τηλεφωνήματα στον συμπατριώτη μας Βουλευτή Ηλία Καματερό τους καλούμε να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην επιτίθενται σε ανθρώπους που δεν υποκρίνονται αλλά νοιάζονται πραγματικά να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.