Οριστική λύση στο πρόβλημα του σφαγείου Νισύρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ξεκίνησε η διαδικασία οριστικής αδειοδότησης ίδρυσης και λειτουργίας

Την επίσκεψη του Δήμαρχου Νισύρου, κ. Χριστοφή Κορωναίου δέχθηκε σήμερα, Δευτέρα, στο γραφείο του ο Αντοπεριφερειάρης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητάς του.

Το κυρίαρχο θέμα που τέθηκε ήταν αυτό της λειτουργίας του σφαγείου της Νισύρου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Νισύρου για τις ενέργειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο ζήτημα αυτό και συγκεκριμένα για την έναρξη της διαδικασίας ίδρυσης και χορήγησης άδειας λειτουργίας του σφαγείου, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκονται και οι διαδικασίες για την οριστική παραλαβή του έργου.

Επίσης ο κ. Ζαννετίδης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Νισύρου ότι εντός των επομένων ημερών θα χορηγηθεί προσωρινή άδεια λειτουργίας, διάρκειας τριών μηνών, όπως προβλέπει ο νόμος, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ημερών του Πάσχα.

Σημειώνεται ότι με την οριστική αδειοδότηση  του σφαγείου Νισύρου, αναμένεται να υπάρξει αποτέλεσμα και ως προς το πρόβλημα της ανεπιτήρητης και ανεξέλεγκτης βόσκησης που είναι ιδιαίτερα οξυμένο στο νησί και ο Δήμος καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την αντιμετώπισή του.

Ο κ. Ζαννετίδης επανέλαβε στον Δήμαρχο Νισύρου ότι η περιφερειακή αρχή στέκεται στο πλευρό των μικρών δήμων του Νοτίου Αιγαίου και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν τις νησιωτικές κοινωνίες.

Ο κ. Χριστοφής Κορωναίος από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την βοήθεια της Περιφέρειας, προκειμένου να οδηγηθεί σε οριστική λύση το πρόβλημα της λειτουργίας του σφαγείου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.