Ο Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΑΚΚΙΑΣ

Το «παρών» στην ευρεία αναδάσωση στη θέση «Καταραμένου» στη Ρόδο (επαρχιακή οδός Βατίου-Απολλακιάς) έδωσε ο Γενικός Γραμματέας και Γενικός Διευθυντής Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Νίκος Θεοδωρίδης.

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣΟι αναδασωτικές εργασίες στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ κατά τη δεντροφύτευση της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου 2016 παρατηρήθηκε σύσσωμη κινητοποίηση αρχών και φορέων του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια περιοχή που έχει πληγεί από πυρκαγιές δύο φορές τα τελευταία χρόνια.

Τα περίπου 2.000 δέντρα είναι παραγωγής του Περιφερειακού Φυτωρίου ενώ την ευθύνη οργάνωσης και εκτέλεσης της αναδάσωσης είχαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου, την Ε.ΟΠ.Κ. CB, τη Ρ.Ο.Δ.Α. και άλλους περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς συλλόγους. Στις αναδασωτικές εργασίες συμμετείχαν και πλήθος εθελοντών, ενώ πολυάριθμοι ήταν και οι μαθητές από σχολεία του νησιού.

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣΟ Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου επέβλεψε τις εργασίες αναδάσωσης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο Ροδίων, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον πρόεδρο του Συλλόγου CBR, καθώς και με εκπροσώπους της Εταιρίας Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών και Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου (ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ) και άλλων φορέων του νησιού.

Σύμφωνα με τον κο Θεοδωρίδη, η περίοδος αυτή ενδείκνυται για αναδασώσεις εξαιτίας του όγκου των αναμενόμενων βροχοπτώσεων ενώ η παρέμβαση στη συγκεκριμένη περιοχή (στη θέση «Καταραμένου») ήταν αναγκαία λόγω των πολλαπλών καταστροφών που είχε υποστεί από τις δασικές πυρκαγιές. Η τελευταία ήταν το καλοκαίρι του 2010.

«Η περιοχή Απολακκιά βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων Νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα του νησιού. Πρόκειται για μια περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους που αποτελεί ταυτόχρονα και έναν σημαντικό και προστατευόμενο βιότοπο μέσα στον οποίο διαβιούν και σημαντικοί πληθυσμοί του ελαφιού της Ρόδου», επεσήμανε ο κος Θεοδωρίδης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.