Προς:  

Το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

κ. Βασίλειο Περίδη και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

   Αγαπητέ συνάδελφε και νεοεκλεγέντα Πρόεδρε του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

    Οι εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου διεξήχθησαν και ολοκληρώθηκαν με ομαλότητα, από τις οποίες αναδειχθήκατε Πρόεδρος όλων των Δικηγόρων της Ρόδου.

   Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, ως νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, αποτελούν τους θεσμικούς φορείς, οι οποίοι συνδράμουν την Πολιτεία σε θέματα απονομής της δικαιοσύνης, μεριμνούν για την προστασία των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων, εκφράζουν την κοινωνία των πολιτών και προσδιορίζουν το πλαίσιο δράσης και συνεργασίας τους με άλλους φορείς. Παράλληλα, αντιπροσωπεύουν και εκφράζουν συνδικαλιστικά τα μέλη τους στην βάση της ενότητας, της ισότητας, της ελευθερίας, της συναδελφικής αλληλεγγύης και δεοντολογίας.    

  Στο πλαίσιο αυτό εύχομαι σε σας προσωπικά, με την ιδιότητα του νέου Προέδρου καθώς και στα εκλεγέντα ήδη από την προηγούμενη Κυριακή μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καλή και δημιουργική θητεία, δυναμική παρουσία και αντοχή στο σημαντικό και δύσκολο έργο σας για την προάσπιση της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

    Σήμερα, στα πολυμέτωπα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, της κρίσης των θεσμών, της προσβολής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των προβλημάτων της οικονομίας, των εθνικών μας ιδιαιτεροτήτων ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου, πρέπει να σταθεί πρωτοπόρος στην διεκδίκηση του θεσμικού πλαισίου, με το οποίο οι πολίτες θα είναι ισότιμοι, ελεύθεροι και αλληλέγγυοι.  

   Επιπροσθέτως από την θέση του Δημάρχου Ρόδου, αλλά και με την ιδιότητα του Δικηγόρου και μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου είναι επιβεβλημένη η αγαστή και δημιουργική συνεργασία του Δήμου Ρόδου, με τον πρώτο επιστημονικό Σύλλογο του τόπου μας για την συνδρομή του στην επίλυση των κοινών προβλημάτων,  για το καλό των πολιτών και του τόπου μας.

Με τις ευχές μου για δημιουργική θητεία.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Ρόδου

Φώτης Χατζηδιάκος

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.