Θέμα: Συνάντηση του Δημάρχου Ρόδου με τον τ. Γενικό Διευθυντή του ΣΕΤΕ  κ. Γ. Δρακόπουλο.

 

 

Με τον τ. Γενικό Διευθυντή του ΣΕΤΕ κ. Γεώργιο Δρακόπουλο είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος παρουσία και της Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Μαρίζας Χατζηλαζάρου.

 

Ο κ. Δρακόπουλος επισκέφθηκε τη Ρόδο στα πλαίσια των εργασιών της Διεθνούς Ακαδημίας Τουρισμού και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο θέματα της τουριστικής αγοράς, την ανάπτυξη δράσεων αλλά και τις επενδυτικές προτάσεις  για την προσέλκυση της κινέζικης αγοράς.
Ο δήμαρχος τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την υιοθέτηση δράσεων με έμφαση στον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα. Οι νέες αυτές μορφές θα έχουν ως αποτέλεσμα την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής και θα συμβάλλουν στην τόνωση στης εξωστρέφειας και των επενδύσεων.

 

Ο Δήμαρχος  ευχαρίστησε τον κ. Δρακόπουλο για την άριστη συνεργασία και την προβολή της Ρόδου μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, στο Διεθνές Συνέδριο Δημάρχων της Κίνας τον περασμένο Νοέμβριο, όπου ήταν προσκεκλημένος.

Τέλος επεσήμανε ότι «η Κίνα πράγματι είναι η παγκόσμια αναδυόμενη οικονομική δύναμη που με σχεδιασμό και μεθοδικότητα ανοίγει τα φτερά της στον ευρωπαϊκό χώρο. Θα πρέπει να ανοίξουμε νέους δρόμους. Εκατομμύρια Κινέζοι θέλουν να ταξιδέψουν. Το νησί μας προσφέρεται να τους δεχθεί και να αξιοποιήσει  τις επενδυτικές τους προθέσεις».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.