Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα εκδοθεί  η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την παραχώρηση των παραλιών στους δήμους,  η δημοτική μηχανή με επικεφαλής το Δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο, ξεκίνησε τις εργασίες καθαρισμού των παραλιών του νησιού, με αφετηρία το Φαληράκι, περιοχή που ήδη φιλοξενεί τους πρώτους Αυστριακούς συνταξιούχους τουρίστες.

Ο Δήμαρχος, πλαισιωμένος από τους εντεταλμένους συμβούλους κυρίους Μιχάλη Σταυρή και Στέφανο Κυριαζή και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών Μιχάλη Καφετζή, επισκέφθηκε την κεντρική παραλία του Φαληρακίου, προκειμένου να επιβλέψει τις εργασίες καθαρισμού από τις υπηρεσίες του Δήμου, με την συνδρομή του Συλλόγου Ομπρελλάδων Φαληρακίου και άλλων εθελοντών. Ταυτόχρονα, άλλα μηχανήματα του Δήμου Ρόδου καθαρίζουν την παραλία της Ιξιάς,  όπου επίσης φιλοξενούνται οι Αυστριακοί.

Ο κ. Χατζηδιάκος ευχαριστεί τον Σύλλογο Ομπρελλάδων Καλυθιών  που έχει ήδη προβεί σε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας και συνδράμει το έργο του Δήμου  και υπογραμμίζει: « Η ΔΕΡΜΑΕ έχει ήδη προκηρύξει τις εργολαβίες με την «αίρεση» της παραχώρησης και μόλις δοθείαπό το κυβερνητικό επιτελείο το «πορτοκαλί» φως, είμαστε εδώ για την ανάθεση του ευπρεπισμού των παραλιών ολόκληρου του νησιού».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.