AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΚΩ

Με έκπληξη διαβάσαμε την επιστολή του προέδρου του Ιπποκράτη Κω σχετικά με την «αγενή» συμπεριφορά μας απέναντι στην ομάδα τους και όλες τις εμπλεκόμενες ομάδες και Φορείς στο Φάιναλ Φορ των Παμπαίδων.

Το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι ότι η διοίκηση του Κωακού συλλόγου δεν είναι καλά ενημερωμένη και πήρε βιαστικές αποφάσεις που στην πραγματικότητα την εκθέτουν.

Πιο συγκεκριμένα:

 1. Ο Γ.Σ. Διαγόρας ενημέρωσε έγκαιρα(30-04-2015) κι εγγράφως την Τοπική Επιτροπή ΕΟΚ Δωδεκανήσου για το πρόβλημα που αντιμετώπισε με επτά μαθητές-αθλητές (λόγω μαθητικών εξετάσεων ξένων γλωσσών), οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση της Κω. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση. Βλέποντας αυτή την αδιαφορία από τη διοργανώτρια, η Διοίκηση μας αποφάσισε να πάρει μέρος με πέντε παίκτες κι έναν προπονητή, για τους οποίους οργανώσαμε το ταξίδι, μιλώντας με το ξενοδοχείο και αγοράζοντας εισιτήρια για να μεταβούν στην Κω. Το πρωί της ημέρας του ταξιδιού, ένας από τους πέντε αθλητές δεν προσήλθε στο λιμάνι, λόγω προβλήματος υγείας. Όπως γνωρίζεται το μπάσκετ παίζεται με πέντε παίκτες κι όχι με τέσσερις. Άρα, δεν υπήρχε λόγος μετάβασής μας στην Κω. Απορούμε πως δεν το μάθατε, από περιέργεια έστω, από την αποστολή του Κολοσσού που ταξίδεψε με το ίδιο μέσο.
 2. Μισή ώρα μετά από την απόφαση να μην μεταβούμε στην Κω, ειδοποιήθηκε, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η Τοπική Επιτροπή εγγράφως και προφορικά μέλος της Τ.Ε., ώστε το κενό του Γ.Σ. Διαγόρα να αναπληρωθεί από άλλη ομάδα. Δηλαδή, προτού φθάσει το καταμαράν στην Κω η διοργανώτρια γνώριζε για τη μη συμμετοχή μας.
 3. Πως μπορείτε να μιλάτε εσείς για αγένεια προς τους θεσμούς και ομάδες, όταν εσείς πέρσι δεν προσήλθατε (χωρίς να είχατε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, όπως εμείς εφέτος) στην τελική φάση των ανδρών και στο φετινό Φάιναλ Φορ νεανίδων. Μάλλον έχετε επιλεκτική κρίση.
 4. Ο υπεύθυνος των Ακαδημιών μας επικοινώνησε με υπεύθυνο μέλος του Ιπποκράτη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε με ενθουσιασμό ότι θα έκανε ότι μπορούσε ώστε να συμμετέχει ο Γ.Σ. Διαγόρας με το σύνολο των αθλητών μας. Κάτι που δεν είδαμε στην πράξη! Άραγε γιατί;
 5. Ο μόνος θιγόμενος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Σύλλογός μας και οι αθλητές μας, που αναγκάστηκαν να πετάξουν μια ολόκληρη χρονιά με τις νίκες τους στα σκουπίδια, ώστε να τηρηθεί αυστηρά η ημερομηνία της διοργάνωσης. Κι ο λόγος είναι, διότι εμείς στο Γ.Σ. Διαγόρα τηρούμε τους κανονισμούς που αναφέρονται στην προκήρυξη και λαμβάνουμε μέρος με τους προβλεπόμενους αθλητές, κάτι που δεν γίνεται από άλλους Συλλόγους, εν γνώση των αρμοδίων.

Κλείνοντας θέλουμε να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο Φάιναλ Φορ των παμπαίδων και καλή επιτυχία στην ανδρική σας ομάδα, στην προσπάθεια ανόδου στην Γ΄Εθνική.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΟΡΟ

ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΤΟΥ Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ

ΚΩΣΤΑ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟ

 

Υ.Γ.:  Για ενημέρωση των αρχισυντακτών και συντακτών, σας αποστέλλουμε την επιστολή που αποστείλαμε στην Τοπική Επιτροπή ΕΟΚ Δωδεκανήσου, με την οποία διαμαρτυρηθήκαμε για την αδιαφορία της σε πολύ σοβαρό θέμα μας:

 

 

«ΤΙΜΩΡΙΑ» ΑΘΛΗΤΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ…ΜΑΘΗΤΕΣ!

Ρόδος 08-05-2015

Από το Τμήμα Μπάσκετ του Γ.Σ. Διαγόρας ανακοινώνεται η επιστολή που απέστειλε στην Τοπική Επιτροπή ΕΟΚ Δωδεκανήσου, με την οποία αναφέρει τους λόγους για τους οποίους ζήτησε την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του Φάιναλ Φορ κατηγορίας Παμπαίδων  και παράλληλα, διαμαρτύρεται για την αδιαφορία της Επιτροπής, συμπεραίνοντας ότι παρόμοιες αποφάσεις κάθε άλλο από καλλιεργούν το μπάσκετ στα Δωδεκάνησα.   

           Κυρία Πρόεδρε,

Σχετικά με τη διεξαγωγή του Φάιναλ Φορ κατηγορίας Παμπαίδων στην Κω, το προσεχές Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαΐου 2015, το Τμήμα Μπάσκετ του Γ. Σ. Διαγόρας ανακοινώνει, για την έγκυρη ενημέρωση όλων, τα εξής :

 1. Η απόφαση για την ημερομηνία τέλεσης των αγώνων πάρθηκε εντελώς πρόχειρα, χωρίς να κληθούν τα σωματεία (τουλάχιστον ο Γ.Σ. Διαγόρας δεν είχα κάποια επίσημη σχετική ανακοίνωση), παρά μόνο την περασμένη εβδομάδα κλήθηκε στα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής ο προπονητής μας κ. Ιωάννης Τσακίρης λίγο πριν την απόφαση, κι αυτό μάλλον επειδή τυγχάνει να εργάζεται πολύ κοντά με τα γραφεία της Τ.Ε.
 2. Η πρόεδρος αποφάσισε να ορίσει σαν ημερομηνία τέλεσης του Φάιναλ Φορ τις 9 και 10 Μαΐου 2015, κάτι στο οποίο ο προπονητής μας της εξέφρασε την αντίθεση του σωματείου μας, διότι εκείνη την στιγμή γνώριζε σίγουρα ότι τουλάχιστον ένας αθλητής μας θα έλειπε σε σχολική εκδρομή, που ήταν προπληρωμένη.
 3. Στην πορεία διαπιστώσαμε ότι συνολικά επτά από τους αθλητές μας θα είναι απόντες! Είναι μαθητές και δίνουν εξετάσεις σε ξένες γλώσσες στη Ρόδο. Αμέσως ειδοποιήσαμε εγγράφως την Τοπική Επιτροπή και ζητήσαμε την αλλαγή της ημερομηνίας τέλεσης, έχοντας μάλιστα και την προφορική συγκατάθεση του οικοδεσπότη στην Κω, Ιπποκράτη.
 4. Η πρόεδρος της Τ.Ε., όμως, δυστυχώς, αρνήθηκε, ουσιαστικά τιμωρώντας τους αθλητές μας, επειδή είναι μαθητές!
 5. Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι η απόφαση αυτή ακύρωσε όλους κόπους και τις προσπάθειες των μαθητών αθλητών και τις νίκες που σημείωσαν κατά την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.
 6. Λυπούμαστε που τέτοιες ενέργειες το μόνο που δεν καλλιεργούν είναι την ανάπτυξη του μπάσκετ. Κρίμα.

                                                                                                 

 

  Ο ΕΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

                                                                                                     ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ

                                                                                                        ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ»

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.