Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ο θεσμός που σηκώνει την αφήγηση της αρχαιότητας & της ταυτότητας της χώρας

Το Studium Generale 2016 συνεχίζει δυναμικά: Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Φέτος γιορτάζει τα 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του, εγκαινιάζοντας ένα πανόραμα δράσεων, που φωτίζουν την ιστορία και την προσφορά του σε ποικίλους τομείς της ζωής της χώρας και της αφήγησης του αεικίνητου χρόνου. Οι πλούσιες συλλογές του, που απαριθμούν περισσότερα από 11.000 εκθέματα, προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα.

Η Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS) τιμά τη σημαντική αυτή επέτειο με ομιλία του Κώστα Πασχαλίδη, Δρ. Αρχαιολόγου, Επιμελητή Αρχαιοτήτων Συλλογή Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Θέμα: «Το χρονικό της ανίδρυσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και οι περιπέτειές των 134 χρόνων της λειτουργίας του»

Πρόκειται για μια εξιστόρηση με πλούσιο και αδημοσίευτο αρχειακό υλικό, άγνωστες πτυχές της εξέλιξης ενός θεσμού που σηκώνει την αφήγηση της αρχαιότητας και – κατά καιρούς – της ταυτότητας της χώρας, για το χρονικό ενός ζωντανού οργανισμού που περιλαμβάνει τη μέγιστη ομορφιά, τα ίχνη των παθών των ανθρώπων που έζησαν στον τόπο μας, για την περιγραφή ενός Μουσείου που εξελίσσεται και ταξιδεύει μαζί με τη χώρα.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου
Νέα Πτέρυγα Νεστορίδειου Μελάθρου, Ώρα 19:00

ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.