Δήλωση Ηλία Καματερού περί μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Με αφορμή την αναστάτωση που προέκυψε, για μια φορά ακόμη, σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας και την σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου οφείλω να τονίσω ότι τα νησιά μας έχουν ανάγκη συνολικού αναπτυξιακού προγραμματικού πλαισίου, που θα θεσμοθετεί πάγια μέτρα για την άμβλυνση ή ακόμη και το μηδενισμό των μειονεκτημάτων της νησιωτικότητας, όπως γίνεται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν νησιά.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί το άμεσο διεκδικητικό πλαίσιο της κοινωνίας μας και να μην περιορίζεται απλά στην υπεράσπιση αποσπασματικών μέτρων, υπό μορφή εξαιρέσεων (π.χ. μειωμένο ΦΠΑ, ΔΗΦΟΔΩ) τα οποία κατακτήσαμε μεν στο παρελθόν αλλά θα είναι πάντα ευάλωτα και θα καλούμαστε να τα υπερασπίζουμε σε κάθε συγκυρία.

Δυστυχώς έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα ότι παρότι ισχύουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν έχουμε λύσει μεγάλα προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα και τη ζωή των συμπατριωτών μας (όπως το κόστος μεταφορών και συγκοινωνιών, υγεία, παιδεία κ.α.). Είναι επιτακτική ανάγκη να διεκδικήσουμε σταθερές και μόνιμες λύσεις σε αυτά τα προβλήματα που θα αντέχουν στο χρόνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.