ΣΧΟΛΙΟ
Του επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ στην
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΛΟΥΚΑ ΚΩΤΣΑΔΑΜ

Οι σημερινές πραγματικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας των αυτοαπασχολούμενων και μικρών αγροτών δεν μπορεί να περιορίζονται μόνο στην δίκαιη απαίτηση για διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Η Λαϊκή Συσπείρωση και σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου και στις διάφορες συσκέψεις, έβαλε το ζήτημα της ταυτόχρονης απαίτησης, και διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, και ανάπτυξητης πάλης για κατάργηση των συντελεστών του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως στο γάλα, στο φάρμακο, στις παιδικές τροφές, στο ρεύμα, στο τηλέφωνα κλπ. Το αφορολόγητο ποσό για την λαϊκή οικογένεια να γίνει 40.000 και 5.000 για κάθε παιδί. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45%. Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών. Πρόταση η οποία δεν γίνεται αποδεκτή.

Είναι αποκαλυπτική η αντιφατικότητα και η υποκρισία των άλλων παρατάξεων του ευρωμονόδρομου που από τη μια υποστηρίζουν την πολιτική της Ε.Ε. και από την άλλη θέλουν την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών, του ΦΠΑ όταν είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι θεσμοί (Ε.Ε., ΔΝΤ) και Ελληνική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζουν όλα τα μέχρι τώρα μνημονιακά μέτρα και ετοιμάζονται να επιβάλουν και νέα.

Αποκαλυπτική είναι και η τοποθέτηση των ντόπιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είτε λίγο είτε πολύ παραδέχθηκαν, ότι θα ψηφίσουν τη συμφωνία που θα έλθει άσχετα με το αν εμπεριέχει άμεσα ή σε λίγο χρονικό διάστημα την κατάργηση της έκπτωσης του 30%.

Όλοι εμπαίζουν το λαό. Αφού πρωτοστατούν στην μείωση των απαιτήσεων, στο συμβιβασμό με την ανεργία, τη φτώχια, τη μιζέρια, στην συνέχεια προβάλλουν σαν επιτυχία την δυνατότητα για ….. «ελπίδα». Αφού δέχονται την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία που κυριαρχεί στον τουριστικό τομέα, τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, στην συνέχεια καλούν σε κοινή δράση….

Ένας είναι ο δρόμος. Χωρίς ούτε μέρα καθυστέρηση ο λαός να μπειμπροστά να αγωνιστεί για τις πραγματικές του ανάγκες, στην προοπτική της δικής του εξουσίας.

Ρόδος 2-6-2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.