ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 

ΑΠΟ ΤΟΝ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Με πρόσκληση  του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευάγγελου  Γιαννακούρα και της Προέδρου του Λυκείου των Ελληνίδων Τριπόλεως κ. Άννας Αναγνώστου, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου, Καθηγητής  Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης έδωσε διάλεξη στην Τρίπολη, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλεως, στις 24 Μαρτίου 2017, με αφορμή την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Θέμα της ομιλίας του κ. Αλεξιάδη ήταν «Η Πρώτη Συστηματική Συλλογή Ελληνικών Δημοτικών Τραγουδιών   (1824 – 1825) του Κλοντ Φοριέλ και το κίνημα του Φιλελληνισμού».  Η διάλεξη πλαισιώθηκε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Τριπόλεως.

Στον καθηγητή κ. Αλεξιάδη απονεμήθηκε Τιμητική πλακέτα  για το έργο και την ομιλία του από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Λύκειο Ελληνίδων Τριπόλεως.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κατσίρης, οι Αντιδήμαρχοι Σωτήρης Παπαδημητρίου, Αναστασία Δάλκου και Γαρυφαλλιά Αληγέωργα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Κοσκινάς και ο πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Καρλής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.