Στην οικία όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Μελάς, ήρωας του Ελληνοτουρκικού πολέμου 1897, βρέθηκε ο ηχολήπτης του Sky 100.8 Μιχάλης Μικκιός, στις 9 Απριλίου 2016, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του, στο χωριό που φιλοξενήθηκε και πέθανε ο αξιωματικός πυροβολικού του Ελληνικού στρατού. Ο Μιχάλης Μικκιός, παραχώρησε το φωτογραφικό υλικό από την οικία και το μουσείο του Παύλου Μελά, προς δημοσίευση στην Black Monday.gr.

Ο Παύλος Μελάς, που γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1870 και δολοφονήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1904, ήταν αξιωματικός πυροβολικού του Ελληνικού στρατού, γιος του Μιχαήλ Μελά και γαμπρός του Στέφανου Δραγούμη. Πρωτεργάτης του Μακεδονικού αγώνα, πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στην περιοχή της Μακεδονίας. Ηρωική φιγούρα που προς τιμήν του, έχουν ονομαστεί προς τιμή του το χωριό Μελάς της Καστοριάς και ο Δήμος Παύλου Μελά στην κεντρική Μακεδονία.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό:

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ 9 ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ 8 ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ 7 ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ 6
ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ 4 ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ 3 ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ 2 ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.