ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Συμπεράσματα από το 68ο Πανελλήνιο Συνέδριο τ

ων Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου

 

 

Τη Πέμπτη 14 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το 68ο Συνέδριο των Πολιτικών Συνταξιούχων. Το Σύνδεσμο της Δωδ/σου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Νίκος Παπαεμμανουήλ. Έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από όλους τους Συνδέσμους της χώρας . Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Π.Σ. κ. Βανουγυιός Παναγιώτης ανέλυσε με λεπτομέρειες και υπογράμμισε  τις κατάφωρες αδικίες που υπέστησαν οι συνταξιούχοι όλα αυτά τα χρόνια του μνημονίου. Οι συντάξεις μειώθηκαν μέχρι 40% . Κατάργησαν  τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, και το επίδομα αδειών. Τα φάρμακα αυξήθηκαν. Το εφάπαξ τσεκουρώθηκε. Η ακρίβεια καλπάζει. Η Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι μηδαμινή αφού δεν υπάρχουν γιατροί που να στελεχώσουν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.

Όλοι οι αντιπρόσωποι, που πήραν το λόγο, μίλησαν με οργή και αγανάκτηση. Ζήτησαν από την νέα Κυβέρνηση να επαναφέρει έστω και τμηματικά τις συντάξεις και τα επιδόματα στην πρότερα τους θέση. Να εφαρμόζονται οι Νόμοι ίσα για όλους. Όχι επιλεκτικά όπως σε στρατιωτικούς  και δικαστικούς. Οι συνταξιούχοι δεν ανέχονται και δεν αντέχουν άλλες μειώσεις. Το Ανώτατο Δικαστήριο έβγαλε παράνομες και αντισυνταγματικές τις μειώσεις και κρατήσεις μισθών, συντάξεων και δώρων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου και να αποκαταστήσει τις αδικίες σ΄όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο σε όσους προσέφυγαν δικαστικά. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, οι συνταξιούχοι να πάρουν μια ανάσα και η αγορά θα κινηθεί.

Η Ομοσπονδία μας μας έχει ενημερώσει ότι όσοι συνταξιούχοι επιθυμούν να προσφύγουν στα Δικαστήρια, να έρθουν σε επαφή με το γραφείο του Συνδέσμου μας, για να τους ενημερώσουμε σχετικά και να συμπληρώσουν ειδικό έντυπο ένστασης. Τώρα έχουμε δεδικασμένο . Ξεκινάμε πάλι ένα αγώνα για να κερδίσουμε κάτι που ήταν δικό μας. Να διεκδικήσουμε τα χαμένα. Δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς. Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να  έρθουν σε επαφή με τον Πρόεδρο κ. Νίκο Παπαεμμανουήλ (τηλ. 22410 23984 ή 6946056285) για να πάρουν διάφορες πληροφορίες.

Το γραφείο μας είναι ανοικτό Δευτέρα και Πέμπτη και από ώρα 18:30 έως 21:00 στην όδό Σόφιας 2, στο Ροδίνι. Είναι καιρός οι συνταξιούχοι να συσπειρωθούν γύρω από τον Σύνδεσμό μας, γιατί οι καιροί που έρχονται είναι πολύ δύσκολοι και χρειάζεται επαγρύπνηση και αγώνα για να κρατήσουμε τις συντάξεις μας και τα ταμεία. Η Κυβέρνηση υπόσχεται ότι είναι κόκκινη γραμμή η μείωση των συντάξεων, το ελπίζουμε…

                                                                 Ο Πρόεδρος

                                                               Νίκος Παπαεμμανουήλ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.