Θέμα: «Δεν δημιουργήθηκε αυτή η επιτροπή για να πάρουμε τη ρεβάνς, ούτε για να μετεξελιχθούμε σε κυνηγούς κεφαλών»

Την Τρίτη 5/5/15 συνεδρίασε για πρώτη φορά η εξεταστική επιτροπή για τα Μνημόνια έχοντας σαν θέμα την εκλογή του προεδρείου της Επιτροπής. Πρόεδρος της Επιτροπής εξελέγη ο Δημήτρης Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ), αντιπρόεδρος η Χαρά Καφαντάρη (ΣΥΡΙΖΑ) και Γραμματέας  ο Νεκτάριος Σαντορινιός (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ εισηγητές από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι βουλευτές Νίνα Κασιμάτη και Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη.

Η Επιτροπή απαρτίζεται από τους βουλευτές: Δ. Βίτσα, Νίνα Κασιμάτη, Χαρά Καφαντάρη, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Κ. Λαπαβίτσα, Νεκτ. Σαντορινιό, Αντ. Συρίγο και Γ. Ψυχογιό από τον ΣΥΡΙΖΑ,  Χ. Αθανασίου, Σ. Αναστασιάδη, Μ. Βορίδη, Χρ. Σταϊκούρα από τη Νέα Δημοκρατία, Γ. Γαλέο από τη Χρυσή Αυγή, Γ. Αμυρά από το Ποτάμι, Ν. Καραθανασόπουλο από το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Δ. Καμμένο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και Α. Λοβέρδο από το ΠΑΣΟΚ.

Ύστερα από την ανακοίνωση της εκλογής του σα Γραμματέα της Εξεταστικής Επιτροπής ο Νεκτάριος Σαντορινιός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η συμμετοχή στην Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο είναι θέση ευθύνης και χρήζει μια στάση υπεύθυνη, χαμηλού ύφους και μεγάλης προσοχής.

Δεν δημιουργήθηκε αυτή η επιτροπή για να πάρουμε τη ρεβάνς, ούτε για να μετεξελιχθούμε σε κυνηγούς κεφαλών. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η αλήθεια την οποία και θα αναζητήσουμε μέσα στο δαίδαλο των πολιτικών και διοικητικών πράξεων που έχουν λάβει χώρα, χωρίς να έχουμε προακατασκευασμένα αποτελέσματα στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου- μέλη της επιτροπής που με πρότειναν και με ψήφισαν για τη θέση του γραμματέα στο προεδρείο. Θεωρώ τον εαυτό μου μέρος μιας ομάδας που έχει σαν σκοπό μέσα από διαφανείς διαδικασίες να ακολουθήσει το νήμα των Μνημονίων και των εφαρμοστικών στη χώρα.

Σε όλη αυτή την πολύμηνη προσπάθεια το κύριο μέλημα μας θα είναι να μάθει ο Ελληνικός λαός ποιες επιλογές μας έφεραν ως εδώ. Άλλωστε η επιτροπή εξ ονόματος του λαού λειτουργεί και αυτόν υπηρετεί».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.