Προς την Λαϊκή Συσπείρωση:

Πολύ σωστά γράφετε ότι ο πολιτισμός εκφράζετε μέσα από το τραγούδι, τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη χαρακτική, την ποίηση, τη λογοτεχνία, έχει τη δύναμη ο άνθρωπος να ομορφύνει τη ζωή του, να απαλύνει τις πληγές του, να εμπνευστεί έναν κόσμο ελεύθερο χωρίς τη δυστυχία της εκμετάλλευσης, να εμπνευστεί για την κατάκτησή του.

Ποιες είναι οι προτάσεις σας (που ποτέ και σε τίποτα δεν καταθέτεται) όμως και ποιος θα τα μάθει όλα αυτά στον κόσμο; Μήπως εδώ έρχεται η ομοσπονδία την όποια πυροβολείτε γιατί όπως λέει και ένας φίλος ο Ρουβημ «όποιος δεν είναι μαζί σας είναι εχθρός» σας απαντώ λοιπόν και εγώ με ένα ποίημα του Ρίτσου που προφανώς το αγνοείτε Και να αδερφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα κι απλά. Καταλαβαινόμαστε τώρα δε χρειάζονται περισσότερα. Κι αύριο λέω θα γίνουμε ακόμα πιο απλοί. Θα βρούμε αυτά τα λόγια που παίρνουνε το ίδιο βάρος σ’ όλες τις καρδιές, σ’ όλα τα χείλη, έτσι να λέμε πια τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Κι έτσι που να χαμογελάνε οι άλλοι και να λένε:

«Τέτοια ποιήματα σου φτιάχνω εκατό την ώρα». Αυτό θέλουμε κι εμείς. Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, απ’ τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.