Επέμεινε στις δηλώσεις της σχετικά με την παραγωγή φαρμάκων από το Στρατό η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον ΒΗΜΑ 99,5 FM.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων και δεν είναι κάτι καινούργιο και η ΑΒΥΠ στην Πειραιώς που παράγουν φάρμακα για τους στρατιώτες, υπενθύμισε η κ Ξουλίδου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας, Κώστα Ήσυχου, στις 10 Ιουνίου, ο οποίος ζήτησε να ρυθμιστεί το νομοθετικό πλαίσιο μεταξύ των υπουργείων Υγείας και Άμυνας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης μέσω παραγωγής φθηνού φαρμάκου από τη στρατιωτική παραγωγή.

«Υπάρχουν οι φοιτητές που περνούν στις στρατιωτικές σχολές, στις ΣΣΑΣ, και είναι υγειονομικοί, επομένως διόλου παράλογο και παράξενο είναι να γίνεται η παραγωγή φθηνού φαρμάκου από το Στρατό» συνέχισε.

Διευκρίνισε πάντως ότι αναφέρεται μόνο στο φθηνό φάρμακο, ευρείας κατανάλωσης και όχι στα ειδικά φάρμακα, όπως για καρκινοπαθείς.

in.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.