ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου το βράδυ για πολλοστή φορά ο λαός θα κατεβεί στις πλατείες για να υποστηρίξει την κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση της με τους δανειστές.

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΤΜΟΥ καλεί όλους τους συμπατριώτες μας, στις 8  το βράδυ στην πλατεία της ΣΚΑΛΑΣ να δώσουν το παρών σε μια εκστρατεία ενημέρωσης των συμπατριωτών και των επισκεπτών του νησιού μας .

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους» έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι «δανειστές» να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως οι λεγόμενοι «εταίροι μας» δεν ενδιαφέρονται στην ουσία για καμιά μεταρρύθμιση, για κανέναν «έντιμο και αμοιβαίο επωφελή συμβιβασμό» αλλά για την ακόμα παραπέρα απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την ακόμα παραπέρα κατεδάφιση της κοινωνίας μας, τον ευτελισμό, τον εξευτελισμό και εν τέλει την πτώση της κυβέρνησης. Το σκηνικό τρόμου που επιδίδονται οι πλέον συντηρητικοί και νεοφιλελεύθεροι κύκλοι των «θεσμών» και οι εγχώριοι υποστηρικτές τους αποσκοπεί στην αφυδάτωση και παράλυση των αντανακλαστικών μας, στην ολοκληρωτική προσαρμογή μας, στην πλήρη υποταγή μας.

Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει με ειλικρίνεια τους πολίτες και να σταθεί αποφασιστικά πλάι τους. Ως «κάθε λέξη της δημοκρατίας», «κάθε λέξη του συντάγματος»,  «κάθε λέξη των πολύμορφων αγώνων» που έπονται.  Μόνο χρέος μας απέναντι σε αυτόν τον ολοκληρωτισμό των «δανειστών και των τοκογλύφων» είναι η διατήρηση της ελπίδας μας ζωντανή μέσα από την ενεργό συμμετοχή μας στο κίνημα και στα κινήματα.

Ο μόνος αγώνας που πάει χαμένος είναι αυτός που δεν δίνεται ποτέ.

Πάτμος, 16 Ιουνίου 2015

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΤΜΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.