ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΤΜΟΥ

Καλεσμένοι επιχειρηματίες, σε γάμο, στην Πάτμο, προπηλάκισαν αφισοκολλητές του ΟΧΙ

Με απίστευτο μένος επιτέθηκε μια ομάδα 10-15 περίπου Αθηναίων (;) το βράδυ της Παρασκευής, στην Χώρα, σε ομάδα Πατμίων, που κολλούσε αφίσες με το ΟΧΙ. Οι καλεσμένοι, στον γάμο κόρης γνωστής στο νησί ιδιοκτήτριας εξοχικού στην περιοχή Αγριολιβάδι, κατέβαιναν από τα μπαράκια της Χώρας, όταν στην στροφή του «Ρήγα» συνάντησαν την ομάδα που κολλούσε αφίσες. Απρόκλητα και χωρίς αφορμή οι «υψηλοί» μεσήλικες καλεσμένοι άρχισαν να βρίζουν χυδαία και να κινούνται απειλητικά εναντίον τους με σκοπό να ασκήσουν βία, ενώ οι πιο θερμόαιμοι από αυτούς επανειλημμένα συγκρατήθηκαν από τους πιο ψύχραιμους.  Από τον χορό δεν έλειψαν και οι κυρίες τους – νέες και ηλικιωμένες – οι οποίες φωνασκούσαν εν χορώ,  με τους καλούς τρόπους τους να τους έχουν μάλλον, ξεχάσει στα βόρεια προάστια του κλεινού άστεως. Οι Πάτμιοι, σαστισμένοι από την πρωτοφανή τραμπουκική επίθεση, με αξιοπρέπεια και ηρεμία προέβαλλαν ότι δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να ασκούν το αναφαίρετο δικαίωμα τους στην διακίνηση των ιδεών και των πολιτικών τους πιστεύω. Αν δεν κρατούσαν την ψυχραιμία τους η σύρραξη δεν θα είχε αποφευχθεί.

Συνεχίζοντας τις απειλές τους, οι μεγαλοεπιχειρηματίες(;) επισκέπτες, αφού έσκισαν βέβαια τις αφίσες που είχαν κολληθεί, μπήκαν στις κούρσες και τα πολυτελή τζιπ τους και (συνεχίζοντας να κατεβάζουν όποια αφίσα έβρισκαν στον δρόμο) έφυγαν φουρκισμένοι προς τα ξενοδοχεία τους.

Εμείς, ακόμη και μετά από αυτό το απαράδεκτο επεισόδιο, θέλουμε να τους ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΟΥΜΕ στο νησί μας και να τους ευχηθούμε να τους ζήσει το νέο ζευγάρι που επέλεξε την Πάτμο για τον γάμο του.  Γιατί, αυτή την φιλόξενη ανατροφή, μας έδωσαν οι φτωχοί και όχι πλούσιοι γονείς μας και γιατί αυτό ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία των Πατμίων από ανέκαθεν. Αυτή όμως την γκανγκστερική συμπεριφορά,  να την άφηναν εκεί που ήρθαν.  Πρώτον επειδή δεν ταιριάζει στα δικά μας ήθη, δεύτερο επειδή έτσι εκθέτουν και τους οικοδεσπότες τους που μένουν τα καλοκαίρια στο νησί και τρίτο ότι, ότι κι αν κάνουν, το δημοψήφισμα θα γίνει και ο λαός θα αποφανθεί για την τύχη του. Σε δημοκρατία ζούμε και ο πολιτικός πολιτισμός είναι εκ των ουκ άνευ.

Όσο για το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ της Κυριακής, το γεγονός ότι έχουν χάσει τόσο πολύ την ψυχραιμία τους το αφήνουμε στην κρίση σας…

Πάτμος, 4 Ιουλίου 2015

Ο αναπληρωτής Συντονιστής της

Οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Πάτμου

Μανώλης Πέντες

Υ.Γ. Για τους συμπατριώτες μας που πιθανόν ανησυχήσουν για την ρύπανση από την αφισοκόλληση, τους ενημερώνουμε, ότι αμέσως μετά τις εκλογές τις αφίσες θα τις μαζέψουμε οι ίδιοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.