Σε επιστολή του Βουλευτή Ηλία Καματερού, με την οποία ζητούσε ενίσχυση όλων των αναγκαίων δράσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Κω και στα άλλα νησιά, απάντησε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος.

Ο κ. Φιλιππάκος ενημέρωσε το Βουλευτή Δωδεκανήσου ότι το Υπουργείο λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος στα νησιά.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Φιλιππάκου:

Προς  το Βουλευτή Σύριζα Δωδεκανήσου 

κο ΚΑΜΑΤΕΡΟ Ηλία.

Αγαπητέ κύριε Βουλευτά,

 Ανταποκρινόμενος  στην επιστολή σας, της 3ης Ιουνίου 2015, προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κύριο Πανούση Ιωάννη, σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κω και αφορά στην  άφιξη των μεταναστευτικών ροών στο νησί, σας διαβεβαιώνω ότι έχουν δρομολογηθεί όλα τα δυνατά μέτρα που επιβάλλονται σε κάθε περίπτωση, ώστε να ξεπεραστούν οι υπάρχουσες δυσκολίες των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και Φορέων, που ασχολούνται με το  μεταναστευτικό πρόβλημα, προκειμένου να υλοποιηθεί ταχύτερα το κυβερνητικό έργο που αφορά το μεγάλο αυτό θέμα, με γνώμονα πάντα την εδραίωση αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους, την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και το σεβασμό των ανθρώπινων  δικαιωμάτων και αξιών των προσφύγων και των  παράτυπων μεταναστών σε κάθε περίπτωση.

Επιπροσθέτως σας γνωρίζω ότι, μετά από την συνάντησή μου την 18η Ιουνίου 2015, με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού FRONTEX, κ. Fabrice Leggeri, όπου και συζητήθηκε η ενίσχυση της θαλάσσιας επιχείρησης του FRONTEX «Ποσειδών – Θαλάσσια Σύνορα» («Poseidon Sea») στα νησιά του Αιγαίου, ως απάντηση στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία, ο Οργανισμός του FRONTEX, στο πλαίσιο συνεργασίας και υποβοήθησης του έργου των Ελληνικών Αρχών Επιβολής του Νόμου (Ελληνική Αστυνομία – Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή), έκανε αποδεκτές τις ελληνικές προτάσεις και παράλληλα αναγνώρισε την αναγκαιότητα συνδρομής του Οργανισμού, υιοθετώντας ένα πλαίσιο συνεργασίας, για ανάγκη ολοκληρωμένης διαχείρισης μικτών μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο, με άμεση εφαρμογή.

Ο συνολικός σχεδιασμός περιλαμβάνει δραστηριότητες τόσο στο θαλάσσιο πεδίο, όσο και στο πεδίο της διαχείρισης των μεταναστών στα νησιά μας.

Με απεριόριστη εκτίμηση

Τζανέτος Φιλιππάκος

Αναπληρωτής Γενικός  Γραμματέας

Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.