Θέμα: Συμμετοχή του Δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου στη συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση του προγράμματος «Επισιτιστικής Συνδρομής».

ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΗΟ Δήμαρχος Ρόδου κ., Φώτης Χατζηδιάκος συμμετείχε ως επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης  στην περιφερειακή ενότητα Ρόδου, με την συμμετοχή της  Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου, της Ιεράς Μητρόπολης Σύμης, των  Δήμων: Μεγίστης, Σύμης Τήλου και  Χάλκης, του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  καθώς και είκοσι δύο συλλόγων Ν.Κ.Ο και κοινωνικών φορέων, στη συνάντηση συντονισμού για την υλοποίησης  του επιχειρησιακού προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής που χρηματοδοτείται από το γραφείο ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους και ολοκληρώθηκε την Δευτέρα στο Υπουργείο Εργασίας.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας Υπουργού εργασίας κας Φωτίου συμμετείχαν οι εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών συμπράξεων που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο  του εν λόγω προγράμματος.

Στην σύντομη τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε στις δύσκολες που βιώνουν οι συμπολίτες μας λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κρίση και τόνισε την ανάγκη να επισπευστούν οι διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος προκειμένου να στηριχτούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης. Παράλληλα ο κος Χατζηδιάκος ζήτησε από την Υπουργό και το επιτελείο της να εξετάσουν τη δυνατότητα σχεδιασμού και υλοποίησης ειδικών κριτηρίων για τις κοινωνικές συμπράξεις του νησιωτικού χώρου, καθώς σε πολλές νησιωτικές περιοχές οι ενδονησιώτικές συγκοινωνίες είναι ανεπαρκής και το κόστος μεταφοράς των προϊόντων υψηλότιμο.

Απόρροιας της τοποθέτησης του Δημάρχου Ρόδου ήταν να πραγματοποιηθεί μετά το τέλος της συνεδρίασης ειδική συνάντηση μεταξύ των στελεχών του Υπουργείου και των εκπροσώπων των κοινωνικών συμπράξεων από το Ιόνιο, το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο. Η έναρξη των αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.