Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ.Κόκκινος με αφορμή την επέτειο της Πρωτομαγιάς και τους ιστορικούς αγώνες των εργαζομένων δηλώνει ότι:

 ΄΄Η Πρωτομαγιά είναι ιστορικά η μεγάλη επέτειος του αγώνα των εργαζομένων απανταχού της γης για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για ενίσχυση των δικαιωμάτων και διαφύλαξη των κεκτημένων τους.  Τιμάμε τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου της Πρωτομαγιάς του 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη και όλους εκείνους τους εργαζόμενους διεθνώς που έδωσαν τη ζωή τους για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας ,για ένα καλύτερο κοινωνικό κράτος, για δικαιώματα όπως το 8ωρο,τις συλλογικές συμβάσεις, την κοινωνική ασφάλιση, την άδεια μητρότητας, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δικαιώματα που κατακτήθηκαν με θυσίες, αίμα και σκληρούς αγώνες μέσα από τη μακρά διαδρομή του εργατικού κινήματος.

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα σήμερα καλούνται κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες-λόγω της διαρκούς κρίσης- να δυναμώσουν τους αγώνες απέναντι στην λαίλαπα της ισοπέδωσης των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Ζούμε μια σύγχρονη οικονομική κατοχή στην πατρίδα μας, με πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας, με συνανθρώπους μας κάτω από τα  όρια της φτώχειας. Το διαχρονικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς μας θυμίζει ότι ο αγώνας είναι διαρκής και αναγκαίος. Απαιτείται ενότητα και συστράτευση όλων των ενεργών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας ώστε να βγούμε από το αδιέξοδο, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Να μπει τέλος στην λιτότητα που πλήττει τους εργαζόμενους και ωθεί συνανθρώπους μας στην φτώχεια. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά.΄΄

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.