Στις 5/7/2015 ψηφίζω   ΝΑΙΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

βροντοφωνάζουμε            ΟΧΙΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ
ΣΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ
ΣΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΝΑΙ:

Σε λίγες ώρες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούνται να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου που θα κρίνει το μέλλον της χώρας.  Δυστυχώς οι μέχρι τώρα κινήσεις της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα δημιούργησαν ανασφάλεια και διχασμό στους Έλληνες. Με την υπογραφή του κ. Τσίπρα έκλεισαν οι τράπεζες. Το κυβερνητικό σχήμα ενώ είχε λαϊκή εντολή  και την ελπίδα για κάτι καλύτερο αποδείχθηκε αναποτελεσματικό και ανεύθυνο  και μεταθέτει τις δικές του ευθύνες στους πολίτες. Υποσχέθηκαν αυξήσεις στους μισθούς, μείωση της ανεργίας, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ , πορεία στην Ευρώπη και στο Ευρώ (δυστυχώς δεν έγινε τίποτα από τα παραπάνω). Με διχαστικά μηνύματα επιχειρούν να υφαρπάξουν την ψήφο του Ελληνικού λαού σε ένα δημοψήφισμα που έστησαν βιαστικά  χωρίς να υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα. Η Ελλάδα εξαιτίας των επιλογών του κ. Τσίπρα βρίσκεται σε διεθνή απομόνωση. Η τουριστική σεζόν κινδυνεύει να χαθεί και για την χώρα μας, εφόσον επικρατήσει η λανθασμένη επιλογή του «όχι» στο δημοψήφισμα, η κατάρρευση θεωρείται σίγουρη.

Ανοίγει ο δρόμος να φύγει η χώρα από την Ευρωπαϊκή οικογένεια στην οποία επιδιώκουν πολλά κράτη να εισέλθουν, η επιστροφή σε υποτιμημένο νόμισμα όπως η δραχμή θα οδηγήσει σε πρωτοφανή οπισθοδρόμηση, οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν το δυσβάσταχτο χρέος της χώρας σε δραχμές  αλλά με χρέος σε Ευρώ. Χιλιάδες ευρωπαϊκά προγράμματα θα χαθούν και η φτώχεια και η ενεργεία θα αυξηθούν.

                                                ΨΗΦΙΖΩ ΝΑΙ

Γιατί θέλω η Ελλάδα μας να μείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλω να μείνουμε στο Ευρώ που αποτελεί ισχυρό νόμισμα. Θέλω να προχωρήσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης , της δημιουργίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας. Ο κυβερνητικός λαϊκισμός δεν έχει θέση εκεί που το εθνικό χρέος επιβάλλεται. Ψηφίζω ΝΑΙ για το μέλλον των παιδιών μας , των παιδιών μας όπως η κόρη μου Αγγελική και ο γιός μου ο Ανδρέας που προβληματισμένα για την πρωτοφανή κατάσταση του τόπου μας έγραψαν και μου έστειλαν τις παρακάτω σκέψεις:

«Φυσικά και στην Ελλάδα βασίζονται στη δημοκρατία…αφού μέχρι και ο λαός διχάζεται «δημοκρατικά»…όταν τίθεται υπό αμφισβήτηση ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δεδομένο με παρελκυστική διαδικασία και πολίτες υποκείμενους σε σύγχυση και βομβαρδισμούς σεναρίων και (ακόμη και τώρα!) υποσχέσεων θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα ήταν πιο τίμια η παραδοχή λάθους στρατηγικής…η αξιοπρέπεια δεν αποτελεί ποτέ αντικείμενο διαπραγμάτευσης ενός δημοψηφίσματος…θα σου κόψουν το χέρι ή θα πέσεις σε κώμα; Ναι ή όχι; Και ο Έλληνας του ναι και ο Έλληνας του όχι δεν θέλει Ευρώπη των δανειστών ή Ελλάδα της δραχμής…άρα γιατί διαφωνείτε; Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και δημοκρατικά. Με ισχυρή την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης. Τα τριτοκοσμικά οράματα και οι ανεύθυνες πράξεις της σημερινής κυβέρνησης θέτουν σε αβεβαιότητα το μέλλον μας και δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.