Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Καστελλόριζο στις 23 Μαΐου 2015 τοποθετήθηκε σε μια σειρά από θέματα που υπήρξαν στην ημερήσια διάταξη .

  • Για τους μειωμένους Συντελεστές ΦΠΑ : Κανένα βήμα πίσω . Αν χρειαστεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να δώσει λύση . Είναι το τελευταίο αναπτυξιακό κίνητρο στην περιοχή μας και η κατάργηση του θα αποτελέσει πλήγμα στην επιχειρηματικότητα , ακρίβεια και αύξηση των τιμών στα βασικά αγαθά και οπισθοδρομεί τον τόπο . Πρότεινε άμεσες προειδοποιητικές και καλά οργανωμένες κινητοποιήσεις , ώστε να σταλεί το μήνυμα της δίκαιης αντίδρασης σε Κυβέρνηση – Δανειστές .
  • Λαθρομετανάστευση : Το συρματόπλεγμα του Έβρου απωθεί την είσοδο μεταναστών στην Ηπειρωτική Ελλάδα και επιλέγουν μαζί με τους διακινητές τους τον αιγιακό χώρο ως προσβασιμότερο τόπο για να εισέλθουν στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση . Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί οργανωμένα και αποτελεσματικά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση , διότι αφενός η προσφορά της Αυτοδιοίκησης είναι συγκεκριμένη και οριοθετημένη και αφετέρου όσο διογκώνεται η φτώχεια και οι πόλεμοι σε Ασία και Αφρική τόσο θα μεγαλώνει το λαθρομεταναστευτικό ρεύμα . Επίσης συνοριοφύλακες και frontex θα πρέπει να αναλάβουν ουσιαστική δράση .
  • Υποστελέχωση των υπηρεσιών στα νησιά μας , με χαρακτηριστικές του Δήμου Μεγίστης , επιβεβαιώνει την ανάγκη για απλούστευση των διαδικασιών πρόσληψης υπαλλήλων από τον ΑΣΕΠ (τουλάχιστον των Συμβασιούχων και των Ωρομισθίων ) , αλλά και την ανάγκη θέσπισης ουσιαστικών κινήτρων για τους υπηρετούντες στα νησιά μας .
  • Οι αναπτυξιακές δράσεις που ζητούν οι κάτοικοι του Καστελλορίζου είναι λογικές και δίκαιες (επαναλειτουργία αφαλάτωσης και λιμνοδεξαμενής παρεμβάσεις στους οδικούς άξονες , στελέχωση Κέντρου Υγείας και Δήμου κτλ). Οφείλουν οι υπεύθυνοι να μην θυμούνται το Καστελλόριζο λίγο πριν ή κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους εκεί , αλλά να ενεργούν θετικά για αυτό και τις 365 μέρες του χρόνου .

Τα προβλήματα δυστυχώς μεγαλώνουν και συσσωρεύονται. Η Περιφερειακή Αρχή έχει χρέος να είναι διεκδικητική και αποτελεσματική.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.