Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κος Χ. Κόκκινος, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε, στα πλαίσια της συνεχούς παρουσίας του στα ευρωπαϊκά φόρουμ για τα ζητήματα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, συμμετείχε σήμερα 24/4/2015 στην Επιτροπή Ιθαγένειας, Διακυβέρνησης, Θεσμικών και Εξωτερικών Υποθέσεων( CIVEX) όπου συζητήθηκαν θέματα όπως ο απολογισμός της Συνθήκης της Λισαβόνας, η Ευρωπαική Πολιτική Γειτονίας και η Ετήσια Έκθεση της Επιτροπής των Περιφερειών για την επικουρικότητα,

Στην τοποθέτηση του ο Χ. Κόκκινος αναφέρθηκε στα εξής :

‘ Τα τελευταία θλιβερά γεγονότα με τους παράτυπους μετανάστες στη Ρόδο και στον Μεσογειακό θαλάσσιο χώρο της Ιταλίας, όπου χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, πρέπει να κινητοποιήσουν άμεσα τους φορείς της Ε.Ε ώστε να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δραστικής παρέμβασης στο ραγδαία αυξανόμενο πρόβλημα εισροής μεταναστών στις χώρες του Ευρωπαικού Νότου.

Απαιτούνται άμεσες ενέργειες σε πανευρωπαικό επίπεδο και συνεχής συντονισμός με τις εθνικές κυβερνήσεις των χωρών της Μεσογείου ώστε να αναχαιτιστεί το ανεξέλεγκτο πλέον φαινόμενο . Απαιτείται- ειδικά για την Ελλάδα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση- συνεχής περιφρούρηση των συνόρων και διάθεση χρηματικών κονδυλίων ώστε να στελεχωθούν περισσότερο οι δυνάμεις περιφρούρησης στα νησιά του Αιγαίου , στα σύνορα δηλαδή της Ε. Ε.  

Η υπόθεση της εισόδου στην Ε. Ε παράτυπων μεταναστών από χώρες της Αφρικής και της Μ. Ανατολής έχει κοινωνικό και πολιτικό χαρακτήρα και αφορά κυρίως τον θεσμικό εκσυγχρονισμό , σε επίπεδο νομικού ευρωπαικού πολιτισμού.’

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.