Γιάννης Πάππου – Νικόλαος Μπόνης  για την επικείμενη αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά: «Δολιοφθορά κατά της τουριστικής βιομηχανίας και εκτέλεση της νησιωτικότητας».

Μετά από συνάντηση σχετικά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, σε συνάρτηση με τις συζητούμενες αλλαγές στην γενικότερη φορολογία και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία μελέτη για τις επιπτώσεις στην οικονομία των νησιών αλλά και της χώρας συνολικά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ.  Νικόλαος Μπόνης, δήλωσαν:

Πριν καν στεγνώσει το μελάνι της πρόσφατης δήλωσης του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη περί της μη υπογραφής από μέρους του της όποιας αύξησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ήλθε η νέα του δήλωση περί επικείμενης αύξησης του ΦΠΑ μετά την λήξη της τουριστικής σαιζόν. Αυτό δείχνει τον  ερασιτεχνισμό με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται σημαντικά θέματα όπως αυτό του ΦΠΑ στα νησιά, της φορολογίας και της νησιωτικότητας γενικότερα.

 

Θα πρέπει να γνωρίζει τόσο ο  κ. Γιάννης Βαρουφάκης όσο και κάθε μέλος της Κυβέρνησης ότι το ενδεχόμενο αύξησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα οδηγήσει στην εκτέλεση της νησιωτικότητας, λόγω της εκτίναξης του κόστους διαβίωσης σε ποσοστό άνω του 20% και μάλιστα σε είδη πρώτης ανάγκης.

 

Επίσης, η όποια αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ ή στην φορολογία, μόνο ως πράξη δολιοφθοράς κατά της τουριστικής βιομηχανίας μπορεί να εκληφθεί, της μόνης βιομηχανίας που μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα στα ταμεία του κράτους και ταυτόχρονα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την μελλοντική επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

 

Τέτοιου τύπου ενέργειες από πλευράς κυβέρνησης δεν θα γίνουν δεκτές από τον Δωδεκανησιακό λαό.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.