Η 8η Μαΐου είναι η παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου . Μπορεί κάλλιστα να αποκαλείται και ημέρα των εθελοντών εφόσον οι εθελοντές αποτελούν τα θεμέλια του κινήματος μας. Ο ίδιος ο Ερρίκος Ντυνάν πρότεινε τη Δημιουργία «Συλλόγων Βοηθείας με σκοπό τη φροντίδα προς τους τραυματίες πολέμου από αφοσιωμένους και ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές».

Τόσο οι Συμβάσεις της Γενεύης όσο και τα καταστατικά του κινήματος υπογραμμίζουν τη σημασία αυτών των εθελοντικών συλλόγων βοηθείας «τα θεμέλια του κινήματος»

Για τον λόγο αυτό την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 από τις 17:00 έως  τις 22:00 στην Πλατεία του Δημαρχιακού Μεγάρου θα λάβει χώρα ένα εκπαιδευτικό βιωματικό παιχνίδι με την ονομασία «RAID CROSS» που αφορά τους κανόνες που διέπουν έναν πόλεμο και τους κανόνες κράτησης των αιχμαλώτων , όπως ορίζονται από τις τέσσερις συνθήκες που αποτελούν τη Διεθνή Σύμβαση της Γενεύης , οι οποίες θέτουν τη βάση του Διεθνούς Δικαίου για την διαχείριση των θυμάτων του πολέμου.

Η εκδήλωση θα περιλάβει και ενημέρωση για την δράση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Ρόδου.

Για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών,

Διασωστών & Ναυαγοσωστών

 

Κωνσταντίνος Χ.Τζάνος

Αρχηγός

Πρώτες Βοήθειες

 

 

 

                  Αναστάσιος Β. Δοντάς                                           Μπενότ Ν Φράνκυ       

                       Α Υπαρχηγός                                                            Β Υπαρχηγός

                Διεθνής Ναυαγοσώστης                                   Διασώστης Γενικών Καθηκόντων              

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.