Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παραρτήματος Ρόδου​
8 Μαΐου είναι η Παγκόσμια ημέρα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου προς τιμή του ιδρυτή κου Ερρίκου Ντινάν ημέρα γέννησης του  8 Μαΐου του 1828 και για  3η συνεχή χρονιά εορτάζεται στο νησί της Ρόδου σε συνεργασία του τμήματος Νοσηλευτικής , του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών και του Δ.Σ. του παραρτήματος   του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ρόδου υπό την προεδρία της κας Δέσποινας Δελαπόρτα.
Στην πλατεία δημαρχείου στήθηκε ένα φανταστικό σκηνικό για τις ανάγκες του παιχνιδιού Raid Cross μέσα από το οποίο διδάσκεται το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο . Το παιχνίδι περιλάμβανε  το πόστο των αιχμαλώτων πολέμου στο οποίο οι συμμετέχοντες κατανοούσαν πως είναι να είσαι αιχμάλωτος πολέμου και τι συνθήκες επικρατούν (απομονώσεις – ανακρίσεις κα ) ​, το πόστο του πυροβολικού στο οποίο μάθαιναν ποιοι στόχοι μπορούν να πυροβοληθούν και ποιοί όχι  , το πόστο της ανθρωπιστικής βοήθειας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να φθάσουν με ανθρωπιστική βοήθεια στο τόπο της σύρραξης οι εκάστοτε σύλλογοι όπως ο Ερυθρός Σταυρός και τέλος το πόστο των τραυματιών στο πεδίο της μάχης που στόχος μας είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι οι τραυματίες πολέμου πρέπει να αντιμετωπίζονται ανάλογα της βαρύτητας του τραύματος και όχι βάση του στρατού που υποστηρίζουν . Είχαμε πολλές συμμετοχές από άλλες Εθελοντικές ομάδες του νησιού μας που έδωσαν άλλο χρώμα σε αυτή την εκδήλωση . Συμμετείχαν ενεργά στο παιχνίδι παρασύροντας  γνωστούς , περαστικούς μέχρι και βουλευτές .
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Εθελοντικές ομάδες ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου , ΕΟΠΚ CB Rόδου , 4χ4 Ρόδου , 4χ4 Δωδ/σου , Πρόσκοποι , εκπρόσωπος της 95 ΑΔΤΕ , ο διοικητής ΠΥ Ρόδου , εκπρόσωποι του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας νοτίου Αιγαίου , ο βουλευτής Δωδεκανήσου Κόνσολας Εμμανουήλ και πολλοί συμπολίτες μας που έδειξαν ενδιαφέρων για τις δράσεις μας  . Μαζί στην εκδήλωση αυτή  όπως πάντα το τμήμα Νοσηλευτικής Ρόδου με τις Εθελόντριες της Νοσηλευτικής να παίρνουν μετρήσεις πίεσης , ζαχάρου , χοληστερόλης από τους περαστικούς και συμμετέχοντες στην εκδήλωση μας και να μοιράζουν γλυκίσματα σε όλους .
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πάντα δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.