Με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που έλαβε χώρα στην πόλη της Ρόδου και σε πολλές δημοτικές ενότητες του νησιού και το οποίο διήρκεσε μέχρι και τις 29 Σεπτεμβρίου 2017, εορτάσθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017 στη Ρόδο.

Για τη Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου ο τουρισμός δεν είναι ένα στατιστικό μέγεθος ή μία πηγή εσόδων. Για εμάς στο επίκεντρο είναι ο άνθρωπος και ο κάθε επισκέπτης είναι μοναδικός.

Είναι μοναδικοί όσοι επιλέγουν τη Ρόδο για να διασκεδάσουν, να ξεκουραστούν και να δουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής αυτό της Ροδίτικης κουλτούρας μέσα από τα τοπικά έθιμα, τη μεσογειακή διατροφή, το σύγχρονο τρόπο ζωής, αλλά κυρίως για τους ανθρώπους της.

Ακόμα περισσότερο για τη Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου που ξέρει να τιμά τους επισκέπτες του νησιού, τόσο με τις τιμητικές διακρίσεις που απονέμει στους χιλιάδες επαναλαμβανόμενους επισκέπτες του νησιού, όσο και με τις γιορτές – αφιερώματα στους μοναδικούς επισκέπτες της Ρόδου.

Οι ξεχωριστές αυτές γιορτές στη Ρόδο, κορυφώθηκαν τόσο την 23η Σεπτεμβρίου στην πόλη της Ρόδου, μπροστά στο Δημαρχείο, όσο και την 27η Σεπτεμβρίου 2017, σε Θεολόγο, Λάρδο και Φαληράκι, για να συνεχίσουν την 29η Σεπτεμβρίου σε Λίνδο και Στεγνά Αρχαγγέλου.

Αφιερωμένη εξ’ ολοκλήρου στους ανθρώπους που αγαπούν και επισκέπτονται τη Ρόδο επί σειρά ετών, προτιμούν την περιοχή μας και ότι μπορεί να τους προσφέρει, τη θεωρούν τόπο τους και γιατί όχι μια δεύτερη πατρίδα τους, ήταν η βραδιά της 27ης Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας  Ημέρας Τουρισμού, στον Θεολόγο.

Οι εκπρόσωποι της δημοτικής κοινότητας Θεολόγου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Τσαλώλη, παρουσία του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου και της αντιδημάρχου Τουρισμού κας Μαρίζας Χατζηλαζάρου, ακολουθώντας παράδοση ετών, σε μια πραγματικά όμορφη εκδήλωση στην κατάμεστη από Έλληνες και ξένους πλατεία του Θεολόγου, τίμησαν πολλούς τουρίστες ως ελάχιστη ένδειξη της χαράς και της ικανοποίησης που προσδίδουν σε κατοίκους και τοπικούς φορείς, επιλέγοντας τον Θεολόγο για να περάσουν τις διακοπές τους ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, που σε πολλές περιπτώσεις φθάνουν και δεκαετίες.

Η βραδιά περιλάμβανε μουσική και τραγούδια με τον Αντώνη και Γιάννη Φιόλλα, παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα της Αστυπάλαιας, καθώς και του Συλλόγου «Το Φουντουκλί».

Απόλυτα ικανοποιημένος από την επιτυχία της βραδιάς ο πρόεδρος κ.  Τσαλώλης, ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συμμετείχαν αλλά και τους εργαζομένους της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων για την έμπρακτη στήριξη τους.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Άννα Σαρρή.

Στη Λάρδο η βραδιά που διοργάνωσε η δημοτική κοινότητα Λάρδου, με τη συμβολή του προέδρου της κοινότητας κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, ήταν ξεχωριστή, με  μουσική και τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρδου «Ταξιάρχης», πολλά κεράσματα και με τους τουρίστες να διασκεδάζουν μέχρι αργά.

Θερμή υποδοχή με μουσική από την Φιλαρμονική Καλυθιών υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Μαλωίνα, παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα «Τερψιχόρη» και μέλη του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Καλυθιών «Ο Φάρος», άφθονο ροδίτικο κρασί, καθώς και τοπικά εδέσματα, επεφύλαξαν στους επισκέπτες και οι εκπρόσωποι της δημοτικής κοινότητας Καλυθιών με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Μιχάλη Καφετζή.

Παρόντες στη μεγάλη γιορτή, που είχε την καθοριστική στήριξη της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου, ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανος Κυριαζής, η σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κα Φωτεινή Καράμπελα και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης.

Παρόντα σε όλες τις  εκδηλώσεις και τις γιορτές που πραγματοποιήθηκαν καθ΄ όλο τον μήνα Σεπτέμβριο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2017,  ήταν τα  στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού με επικεφαλής τη διευθύντρια κα Βεατρίκη Σέρβου, η συμβολή των οποίων στην υλοποίηση του πλούσιου εορταστικού προγράμματος ήταν καθοριστική.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.