«ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ», είναι ο τίτλος της παιδαγωγικής συναυλίας που οργανώνει ο Δημοτικό Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου.

   Η συναυλία , την επιμέλεια της οποίας έχει ο μουσικοπαιδαγωγός Γιώργος Σακελλαρίδης, θα γίνει το Σάββατο 16 Μαΐου 2015, στις 7.30μμ , στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, με ελεύθερη είσοδο.

   Απευθύνεται όχι μόνο σε ΠΑΙΔΙΑ, αλλά και σε γονείς, εκπαιδευτικούς,  φοιτητές  των Παιδαγωγικών μας τμημάτων και γενικότερα σε όλους  όσους βρίσκονται με αγάπη και ενδιαφέρον κοντά στα παιδιά.

   Στη συναυλία, συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Σακελλαρίδης, Λεωνίδας Σακελλαρίδης, Δημήτρης Ιωσήφ, Αμαρίλντο Λότσκο,  και   μαθητές των δασκάλων μουσικής που προαναφέρθηκαν.

   Συμπράττει  η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ.

Η συναυλία, «ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ». Χωρίζεται σε τρία μέρη 15λεπτης περίπου διάρκειας το καθένα.

   Στο πρώτο μέρος, τα παιδιά, θα δουν, θα πάρουν πληροφορίες, θα ακούσουν «ζωντανά» και θα βιώσουν ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, με «πρωταγωνιστές» τα έγχορδα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας που παίζονται με δοξάρι.

   Στο δεύτερο μέρος – μέσα σε 15 λεπτά- η Παιδική Χορωδία Δήμου Ρόδου θα παρουσιάσει ευχάριστες μουσικές συνθέσεις των Μότσαρτ, Μπαχ, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη.

   Στο τρίτο μέρος  θα παρουσιαστούν παιδικά τραγούδια του Γιώργου Σακελλαρίδη, που θα συνδεθούν με τη χαρά, το παιχνίδι, την κίνηση, τη δραματοποίηση, τη φωνητική εκτέλεση- συμμετοχή  από μικρούς και μεγάλους ακροατές της συναυλίας. Σκοπός, η ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ με «όχημα» τη μουσική.

   Άλλα απ’ αυτά τα τραγούδια του διδάκτορα Μουσικής Παιδαγωγικής κυρίου Γιώργου Σακελλαρίδη βρίσκονται στα σχολικά βιβλία «Γλώσσας » και «Μουσικής» του Δημοτικού Σχολείου και άλλα κυκλοφορούν ως αυτοτελή βιβλία όπως: «Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω»,    «Παιδικό τραγούδι και συναισθηματική αγωγή» (σε συνεργασία με τη Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας κυρία Ειρήνη Γιασιράνη),  «Μήλα γύρω-γύρω στη μέση πορτοκάλι ( που πραγματεύεται την ενδοσχολική βία και το σεβασμό στη διαφορετικότητα), κ.α.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.