Παρουσιάστηκε το λογότυπο Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ρόδος 2021

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, παρουσιάστηκε σήμερα το λογότυπο της Ρόδου, με το οποίο θα διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021. 

Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ανέφερε ότι ο πηγαιμός για την Ιθάκη έχει σημασία, προσθέτοντας ότι, ανεξάρτητα από το εάν βρεθεί η Ιθάκη η δουλειά που έχει γίνει για να φτάσουμε μέχρι εκεί θα αξιοποιηθεί σε κάθε περίπτωση. Ο αντιδήμαρχος Τέρης Χατζηϊωάννου, από τη δική του πλευρά, σχολίασε ότι ο δήμαρχος υπέγραψε ιδανικά αυτό το ταξίδι, ένα ταξίδι στο φως. Ο ίδιος εξήγησε ότι ο τίτλος απονέμεται βάσει του προγράμματος και του σχεδιασμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η πόλη του Βελγίου που είχε λάβει τον τίτλο, κατέγραψε αύξηση 70% στην τουριστική κίνηση.

Η κ. Αλίκη Μοσχή, συντονίστρια του γραφείου Ρόδος Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021, επισήμανε ότι η πολιτιστική μόνο πολυτέλεια δεν είναι για τον τόπο. “Είναι η τελευταία ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να την ξεπεράσουμε“, προσέθεσε, τονίζοντας ότι η Ρόδος είναι φως.

Η σύμβουλος του έργου Ρόδος Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021, δήλωσε ότι, εάν η Ρόδος κερδίσει τον τίτλο θα αποτελέσει μία διαρκή κληρονομιά για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα. “Γίνεται ο χρυσός για την Ευρώπη“, είπε.

Η Κυριακή Ντόβα, σχεδίασε το λογότυπο για τη διεκδίκηση του τίτλου, το οποίο – όπως είπε – κινείται σε δύο άξονες, του φωτός και του ταξιδιού. Η κεντρική έμπνευση προήλθε από έναν αμφορίσκο που βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου και σε αυτό προστέθηκαν ένα τρίγωνο, για την κομβική θέση του νησιού, ένα καράβι για το ταξίδι, μία φλόγα από τον κολοσσό της Ρόδου και πολλά ακόμη. Όλα μοναδικά στοιχεία κρυμμένα μέσα στο λογότυπο της παρουσίασης. 

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με μουσικές από παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Πηγή: Black Monday.gr 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.