Με επείγουσα επιστολή του σήμερα Πέμπτη 16/4/2015 ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κος Χ. Κόκκινος και μετά από αίτημα του Δημάρχου Σύμης κου Παπακαλοδούκα, καλεί τα αρμόδια Υπουργεία, τις Αστυνομικές και τις Λιμενικές Αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για την διακομιδή 400 λαθρομεταναστών που εισήλθαν χθες το βράδυ και σήμερα στο νησί της Σύμης.

Επισημαίνουμε ότι το φαινόμενο είναι καθημερινό και η εισροή των λαθρομεταναστών αυξάνεται ραγδαία δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην καθημερινότητα των κατοίκων των Δωδεκανήσων.

Παραθέτουμε την επιστολή που απεστάλη στις αρμόδιες Αρχές :

 

ΘΕΜΑ:  ΄΄ Αίτημα άμεσης διακομιδής των 400 παράτυπων μεταναστών από το νησί της Σύμης ΄΄

 

Αξιότιμοι κκ. Υπουργοί,

Με την  παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα Πέμπτη 16/4/2015 μετά από σχετικό τηλεφώνημα που δεχθήκαμε από τον Δήμαρχο Σύμης, και μετά από έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων του νησιού, έχει δημιουργηθεί έντονο πρόβλημα στο νησί από την  είσοδο 400 περίπου παράτυπων μεταναστών.

Επισημαίνουμε ότι το στελεχιακό δυναμικό του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας ,τόσο στην Σύμη όσο και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου , δεν επαρκεί ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο που καθημερινά διογκώνεται, ενώ δεν υπάρχουν και οι ανάλογες υποδομές υποδοχής.

Παρακαλούμε όπως προβείτε σε ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες προκειμένου να διακομιστούν οι παράτυποι μετανάστες από το νησί της Σύμης σε άλλη περιοχή . Τέλος υπενθυμίζουμε ότι αναμένουμε και την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών για την αντιμετώπιση του ζητήματος της συνεχούς εισροής παράτυπων μεταναστών στα νησιά.

 

 

 

Με εκτίμηση

 

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου                        

 

Χαράλαμπος Κόκκινος

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.