Ποιος ήταν ο Αντεισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Μπούτσικος;

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα τελευταίο αντίο

Στην ετήσια γιορτή των αστυνομικών στη Ρόδο, πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ως ευθύνη τους την προστασία των πολιτών

Στην ετήσια γιορτή των αστυνομικών στη Ρόδο, πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ως ευθύνη τους την προστασία των πολιτών

Άνθρωπος αγνός, ειλικρινής, επιεικής, αλλά και δίκαιος. Ίσως αυτές οι τέσσερις λέξεις να μην αρκούν να περιγράψουν τον άνθρωπο Κωνσταντίνο Μπούτσικο, αλλά μόνο να παρουσιάζουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του. Η στάση του, είχε προκαλέσει τους ανωτέρους του, αλλά και τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες. Δεν δίστασε μπροστά σε τίποτα. Πίστευε ότι η ζωή ενός ανθρώπου πρέπει να διαμορφώνεται από τις δικές του επιλογές, ενάντια στα … λόγια των ανθρώπων.

Η παρουσιάστρια των "χρυσών" εγκαινίων για τα 50 χρόνια της Πανελλήνιας Έκθεσης Κρεμαστής και εκδότρια του Black Monday.gr Άννα Σαρρή

Γράφει η Άννα Σαρρή

Εκδότρια – Δημοσιογράφος

Είχε σταθεί αρωγός στα προβλήματα που αντιμετώπιζε το αστυνομικό, λιμενικό και πυροσβεστικό προσωπικό σε σημείο που είχε δεχτεί «επιπλήξεις» όταν αποφάσισε να διατάξει τη διενέργεια έρευνας σε βάρος ακόμη και ανωτάτων πολιτικών προσώπων, για περιστατικά που λάμβαναν χώρα και αφορούσαν στην προστασία της υγιεινής και της ασφάλειας των Σωμάτων Ασφαλείας. Είχε προκαλέσει συζητήσεις όταν αποφάσισε να διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις φονικές πλημμύρες στη Ρόδο, ενώ είχε απευθύνει δριμύ κατηγορώ δημοσίως σε βάρος τοπικών πολιτικών παραγόντων χαρακτηρίζοντάς τους μαλθακούς σε ότι αφορά στην προάσπιση των συμφερόντων της Δωδεκανήσου.

Χαμογελαστός, όπως πάντα, κατά την πραγματοποίηση της παρέλασης στη Ρόδο. Μαζί του ο αγαπημένος του υιός.

Χαμογελαστός, όπως πάντα, κατά την πραγματοποίηση της παρέλασης στη Ρόδο. Μαζί του ο αγαπημένος του υιός.

Καθημερινά στο καθήκον, ενάντια στο ίδιο το σύστημα που καλείτο να εκπροσωπήσει, προσπαθούσε να αποδώσει Δικαιοσύνη με την ουσιαστική έννοια της λέξης, χωρίς να επηρεάζεται και να καθοδηγείται. Αυτό μπορεί να ενοχλούσε αρκετούς, αλλά σίγουρα όχι την κοινωνία, μία κοινωνία που την αγκάλιασε και την προασπίστηκε, ενεργώντας κάθε φορά έγκαιρα και καθοριστικά με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που την ταλάνιζαν.

Ο Κωνσταντίνος Μπούτσικος, 51 ετών, τα ξημερώματα της 16ης Σεπτεμβρίου 2015, έσβησε για πάντα, αλλά η μνήμη του θα είναι αιώνια.

Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου και Εισαγγελέας Ανηλίκων Ρόδου αρκετά έτη. Αντεισαγγελέας Εφετών Ηρακλείου Κρήτης, πριν χαθεί. Ολόκληρη η ζωή του στη Ρόδο, παρά την μετάθεση που έλαβε. Τις περισσότερες ημέρες διέμενε εδώ, κοντά στο παιδί του, τον γιό του. Όμως, την περασμένη Πέμπτη, ένιωσε αδιαθεσία και εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με διάγνωση λοίμωξη του αναπνευστικού. Έδωσε μάχη έξι ημερών και παρότι μεταφέρθηκε σε δωμάτιο του νοσοκομείου, υποτροπίασε ξανά και εισήχθη εκ νέου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Η λοίμωξη φέρεται να χτύπησε στην καρδιά του και ο άνθρωπος που είχε μία ανοιχτή αγκαλιά για όλους, ταξίδεψε για το τελευταίο και μεγαλύτερο ταξίδι του.

Ο Κωνσταντίνος Μπούτσικος, είχε ιδιαίτερα αδυναμία και αγάπη για τα παιδιά. Προστάτης και οδηγός τους, έλαμψε μέσα από το κοινωνικό του έργο στον Ερυθρό Σταυρό και στην Ανάδοχη Αγκαλιά. Η Κατερίνα Βορεινάκη, από την Ανάδοχη Αγκαλιά, που είχε προλάβει να τιμήσει τον Εισαγγελέα και Άνθρωπο Κωνσταντίνο Μπούτσικο προτού φύγει για το μεγάλο ταξίδι, μιλώντας γι’ αυτόν με δάκρυα στα μάτια, τον αποκάλεσε αρωγό, συμπαραστάτη, πατέρα. Εξήγησε πως ο ίδιος έθεσε τις βάσεις για τη λειτουργία της Ανάδοχης Αγκαλιάς και του απεύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ο Κωνσταντίνος Μπούτσικος, βραβεύεται από την Ανάδοχη Αγκαλιά

Ο Κωνσταντίνος Μπούτσικος, βραβεύεται από την Ανάδοχη Αγκαλιά

Ο ίδιος, είχε μία μεγάλη και ανίκητη αγάπη, αξεπέραστη. Την αγάπη του προς τον γιό του, τον οποίο είχε σχεδόν πάντοτε μαζί του.

Ο Αντεισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Μπούτσικος, ήταν ένας ταπεινός, αληθινός άνθρωπος. Κάποτε θυμάμαι τον είχα αποκαλέσει «Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα» και εκείνος είχε πει: «Εισαγγελέας αρκεί».

Υ.Γ.: Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα, τελικά το όνειρο δεν πρόλαβε να γίνει πραγματικότητα. Τελικά, το ταξίδι για τη μόνιμη επιστροφή στη Ρόδο και την παρουσία στα κοινά του νησιού, δεν ευοδώθηκε. Όμως, σίγουρα από εκεί ψηλά, θα μεριμνάτε για τον γιo σας, για όλους εκείνους που σας εκτίμησαν ειλικρινά και για την ανάπτυξη της Ρόδου. Να είναι αιώνια η μνήμη σας και ελπίζω και εύχομαι να τιμηθεί όπως της αξίζει.

Πηγή: Black Monday.gr

Φωτογραφικό υλικό: Nicolas Nanev

*Βίντεο – απόσπασμα από την ομιλία του Κ. Μπούτσικου, το 2011, στην Ανάδοχη Αγκαλιά, από το “ΘΑΡΡΙ” και την Κατερίνα Βορεινάκη. 

Διαβάστε ακόμη:

Τελευταίο αντίο στον Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Μπούτσικο blackmonday.gr

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ: Έσβησε ο Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Μπούτσικος! blackmonday.gr

ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΣ ΒΟΡΕΙΝΑΚΗ 2 ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΣ ΒΟΡΕΙΝΑΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.