Αρχές Φεβρουαρίο αποφασίζει η σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ποιος θα αναδειχθεί νέος Μητροπολίτης Σύμης, Χάλκης, Τήλου και Καστελορίζου. 

Σε ρεπορτάζ του ekklisiaonline.gr, αναφέρονται συγκεκριμένα τα κάτωθι:

“Σχετικά νωρίς ξεκίνησαν οι ζυμώσεις και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις περί του ζητήματος διαδοχής στη χηρεύσασα Μητρόπολη Σύμης έπειτα από την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Σύμης Χρυσοστόμου.

Όπως όλα δείχνουν ορόσημο για τις εξελίξεις αποτελεί η μεθεπόμενη Τετάρτη οπότε και θα συνεδριάσει επί του θέματος η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πληροφοριακά, είναι η τελευταία Ιερά Σύνοδος διατηρώντας την παρούσα σύνθεση.

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως επιθυμία της Μητρόπολης Κώου και ιδιαιτέρως του Σεβασμιωτάτου Ναθαναήλ είναι η τοποθέτηση στη Σύμη του Πρωτοσυγκέλου της Μητρόπολης Κώου, Χρυσοστόμου Πίτση.

Ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος φέρεται να υποστηρίζει τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Πατρό, ηγούμενο της Ιερά Μονής Παναγίας Φανερωμένης, όπως επίσης υποστήριξη έχει και ο Αρχιμανδρίτης Μελίτων Μπέλλος από την Ενορία της Παναγίας Κρεμαστής Ρόδου.

Ο Μητροπολίτης Μιλήτου ακούγεται πως προτείνει τον πρώην Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Λαγκαδά, Γερμανό Γαλάνη.
Από Μητρόπολη Καρπάθου γίνεται έντονα λόγος για τον θεολόγο Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Μαυρολέων. Ως σενάριο το οποίο όμως δεν άπτεται ρεαλιστικής βάσεως υφίσταται η τοποθέτηση του Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιου, που όμως όπως είναι γνωστό αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ένα πρόσωπο το οποίο ακούγεται πολύ είναι εκείνο του Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Πόκια, ο οποίος χαίρει εκτιμήσεως αρκετών παραγόντων της Σύμης.

Το ζητούμενο, ανεξαρτήτως προσώπου που θα επιλεχθεί, είναι να μπορέσει ο επόμενος Μητροπολίτης να αφουγκραστεί τις ανάγκες του ποιμνίου της Σύμης και να είναι διατεθειμένος να παράξει ουσιαστικό έργο”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.