Πολύ μεγάλη επιτυχία για την παράσταση “Γράμμα στον Ορέστη”

“Γράμμα στον Ορέστη”

Ιάκωβος Καμπανέλλης

Μία παράσταση με την συνεργασία και υποστήριξη ηθοποιών-συντελεστών

των θεατρικών ομάδων Λέρου-Καλύμνου-Κω-Πάτμου

 

   Η παράσταση παρουσιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου ΙΖΟΛΑ της Καλλιθέας και χειροκροτήθηκε θερμά από όλους.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών σωματείων Αθηνών-Πειραιώς και με συνδιοργανωτές την Πανελλήνια Ένωση Λερίων, την Ένωση Καλυμνίων Αττικής και το Σύλλογο Απανταχού Πατμίων. Το παρόν στην παράσταση έδωσαν ο βουλευτής Δωδ/σου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γάκης, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και σκηνοθέτης κ. Τάκης Τζαμαργιάς, εκπρόσωποι του Δήμου Καλλιθέας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων των Αθηνών και του Πειραιά, ηθοποιοί, άνθρωποι του πνεύματος και των γραμμάτων, φίλοι των θεατρικών ομάδων της Λέρου, Καλύμνου, Κω, Πάτμου και πολλοί άλλοι.

   Κατά γενική ομολογία η παράσταση εντυπωσίασε το κοινό που μετά το τέλος μίλησαν με πολύ κολακευτικά σχόλια για τους ηθοποιούς και τους συντελεστές καθώς και για την ιδέα η παράσταση αυτή να παρουσιαστεί με την σύμπραξη 4 θεατρικών ομάδων της Δωδεκανήσου.

   Η παράσταση μέχρι τώρα παρουσιάστηκε στην Λέρο στις 13/09/2014 στον Πύργο Μπελλένη, στην Κάλυμνο στις 20/09/2014 στο θέατρο του Αγίου Παντελεήμονα, στην Κω στις 4/10/2014 στο θέατρο-πολυχώρο «Σφαγείο» και  στην Αθήνα στις 23/05/2015 στο Θέατρο ΙΖΟΛΑ της Καλλιθέας.

 – Μετά από προτροπή και απαίτηση πολλών θεατών που δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την παράσταση στην Λέρο στις 13/09/2014, η παράσταση «Γράμμα στον Ορέστη» του Ιάκωβου Καμπανέλλη θα παρουσιαστεί για μία και μοναδική φορά ξανά στην Λέρο, την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015, σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

– Τέλος, έχει ήδη λάβει προσκλήσεις να παρουσιαστεί το φετινό καλοκαίρι στο γειτονικό νησί της Πάτμου αλλά και στην Ρόδο τον Σεπτέμβριο 2015.

 

Οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της παράστασης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα:

 

Κλυταιμνήστρα: Καλοτίνα Κορφιά, μέλος Θεατρικής Ομάδας Καλύμνου

Ορέστης: Αντώνης Γιαννακός, μέλος Θεατρικής Ομάδας Λέρου

Ηλέκτρα: Χριστίνα Αντωνοπούλου, μέλος Θεατρικής Ομάδας Λέρου

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Διαμαντάρας (Λέρος)

Σκηνικό: Κώστας Ματθαίου (Πάτμος)

Κοστούμια: Μίλκα Στογιάνοβιτς (Κως)

Μουσική: Τάκης Φραγκούς (Λέρος)

Επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Αντωνοπούλου

Υποβολείο: Άννα Βάρνα

Ήχος: Ειρήνη Ντινάκη

Φωτισμός: Στέλλα Κατσοπρινάκη

Φωτογραφίες: Ουρανία Καραλή

Αφίσα: Κατερίνα Ευαγγέλου

Ευχαριστούμε θερμά: Όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την παράσταση μας, την κ. Νίκη Ρείση και τον κ. Γιώργο Κασσάρα για την υποστήριξη τους, την Ομοσπονδία Δωδ/κων σωματείων για την πρόσκληση, την πανελλήνια ένωση Λερίων, την ένωση Καλυμνίων Αττικής και των σύλλογο απανταχού Πατμίων για την συνδιοργάνωση, το Δήμο Καλλιθέας, την μεταφορική ΛΕΡΟΣ ΤΡΑΝΣ- Συριδάκης για την μεταφορά του σκηνικού της παράστασης, το ψητοπωλείο Η ΘΡΑΚΑ και τον κ. Γιάννη Μανισή για την προσφορά των επίπλων της παράστασης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.