Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ καταγράφει πτώση δύο ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τον ΣΥΡΙΖΑ και άνοδο 1% για τη Νέα Δημοκρατία, συγκριτικά με την προηγούμενη έρευνα, με αποτέλεσμα η διαφορά υπέρ του κυβερνώντος κόμματος να διαμορφώνεται στις 18 ποσοστιαίες μονάδες.

Επίσης, συγκριτικά με την προηγούμενη έρευνα, το ΚΚΕ έχει άνοδο 1%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα παρουσιάζουν διακυμάνσεις μισής ποσοστιαίας μονάδας.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 34,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 16,5%, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%.

Περίπου 7,5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε κάτι άλλο, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 19,5%.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, το 51,5% των ερωτηθέντων δηλώνει φοβισμένο, ενώ το 16% ελπίζει σε αυτήν την προοπτική. Το 28% δεν πιστεύει ότι μια έξοδος της χώρας από το ευρώ θα σημάνει κάτι διαφορετικό, ενώ το 4,5% αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η έρευνα έγινε το διάστημα 3-6 Ιουνίου.

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.