ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΚΑΙ ΕΠ.Α.Λ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΕΝΩΣΗΣ -18ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Το Σάββατο 16-5-2015 , πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των  Διοικητικών  Συμβουλίων του Συλλόγου Γονέων του 18ου Δ.Σ. Ρόδου και της Ένωσης  Γονέων  Μαθητών του Δήμου Ρόδου με κεντρικό θέμα  την έντονη  ανησυχία γονέων και μαθητών της περιοχής  για τους  πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος που βρίσκονται λίγα μέτρα από το σχολείο. Οι γονείς ενημέρωσαν το ΔΣ της Ένωσης για τις  ανησυχίες τους για την αύξηση της τάσης των πυλώνων αυτών που ενδέχεται να γίνει σύντομα.  Ήδη από τη χρονιά που φτιάχτηκε το σχολείο η τάση έχει διπλασιαστεί και προκειμένου να αυξηθεί η μέση τάση της πόλης,  υπάρχουν πληροφορίες ότι θα πενταπλασιαστεί !  Τα παιδιά του σχολείου είναι εντελώς εκτεθειμένα στο ηλεκτρικό και μαγνητικό πεδίο των πυλώνων αυτών αφού είναι μόλις 30 μέτρα μακριά και  χωρίς κανένα κτήριο να μεσολαβεί (ώστε να απορροφηθεί κάποιο μέρος της ακτινοβολίας.) Κατόπιν τη συζήτηση  αποφασίστηκαν από κοινού τα παρακάτω:

  • Θα ζητηθεί να γίνει ξανά μέτρηση της ακτινοβολίας που εκπέμπουν οι πυλώνες. Το ΔΣ της Ένωσης έχει ήδη μιλήσει με καθηγητή του Δημόκριτου .
  • Θα ζητηθεί συνάντηση με τον Διευθυντή της ΔΕΗ , για να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για οποιαδήποτε αύξηση  τάσης στην περιοχή και στοιχεία παλαιότερων και νέων μετρήσεων.
  • Να προσκομιστούν από τους υπεύθυνους οι επιστημονικές μελέτες (αν υπάρχουν) και έγγραφες βεβαιώσεις για την ασφάλεια ύπαρξης  πυλώνων σε τόσο μικρή απόσταση σε σχολική μονάδα που φιλοξενεί πάνω από 200 παιδιά…..

Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας ότι δεν έχει ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα για την υγεία των παιδιών θα απαιτήσουμε την ΑΜΕΣΗ απομάκρυνση των πυλώνων σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 μέτρων προς το πάρκο που δεν κατοικείται . Δε θα δεχτούμε καμία δικαιολογία περί  κόστους  και καλύτερης απόδοσης της ηλεκτροδότησης. Η υγεία των παιδιών μας ΔΕΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ !!

Επίσης έγινε συζήτηση και υπήρξε έντονος προβληματισμός για το θέμα της καθαριότητας στα σχολεία, καθώς και στο 18ο ΔΣ Ρόδου υπάρχει συμβασιούχος καθαρίστρια που σύμφωνα με τη σύμβαση  εργάζεται μετά το πέρας των μαθημάτων. Επίσης είναι γνωστό ότι η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων με τις καθαρίστριες των σχολείων τελειώνει το 2015, εξέλιξη ιδιαίτερα επικίνδυνη για  την καθαριότητα των σχολείων. Το ΔΣ της Ένωσης γνωστοποίησε την θέση του για μόνιμη καθαρίστρια σε όλα τα σχολεία και την πρόθεσή του να μην επιτρέψει να δοθεί ο καθαρισμός των σχολείων σε ιδιωτικά συνεργεία. Επίσης  τόνισε ότι οι γονείς δεν πρέπει να δίνουν για τις αυτονόητες υποχρεώσεις του κράτους ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Καραπάνου Ειρήνη                                   Παπαδοπούλου Σπυριδούλα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.