Επί ποδός βρέθηκαν σήμερα το πρωί όλα τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ, για να αποκαταστήσουν τις βλάβες που σημειώθηκαν σε κεντρικούς αγωγούς της στην  δημοτική ενότητα Ιαλυσού και  στις ξενοδοχειακές  ζώνες της Ιξιάς και της Λίνδου.

Από την πρώτη στιγμή για τις  σοβαρές βλάβες,  που σημειώθηκαν σε κεντρικούς αγωγούς της ΔΕΥΑΡ ενημερώθηκε, ο πρόεδρος της κ. Δημήτρης Τσίκκης ο οποίος σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κ. Δημήτρη Καρατζιά επιλήφθηκαν  την αποκατάσταση τους. Παράλληλα ο κ. Τσίκκης ενημέρωσε, άμεσα τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο με τον οποίο βρισκόταν σε ανοικτή γραμμή, μέχρι την αντιμετώπιση των βλαβών.

Ειδικότερα, λόγω της μεγάλης πίεσης  που υπέστη το δίκτυο της ΔΕΥΑΡ ,από την αύξηση της κατανάλωσης του νερού,  έσπασαν κεντρικοί αγωγοί της ,με αποτέλεσμα  να διακοπεί η υδροδότηση στις εν λόγω περιοχές για περίπου μισή ώρα και να πλημμυρίσει ένα μεγάλο τμήμα  επί της λεωφόρου Ηρακλειδών στο ύψος του ξενοδοχείου «Φιλέρημος».

 Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρη Τσίκκη, εξαιτίας της λειτουργίας και της δεύτερης δεξαμενής, που υδροδοτεί την ξενοδοχειακή ζώνη της Ιξιάς και η οποία    κρίθηκε αναγκαία λόγω της αυξημένης  ζήτησης του νερού, το δίκτυο δεν άντεξε την μεγάλη πίεση, με αποτέλεσμα να σπάσουν οι κεντρικοί αγωγοί της.

 Με εντολή του κ. Τσίκκη στις περιοχές που υπέστησαν τις βλάβες από νωρίς σήμερα το πρωί έσπευσαν συνεργεία της ΔΕΥΑΡ από τη Ρόδο και τα καταστήματα της που λειτουργούν στις δημοτικές ενότητες Ιαλυσού και Πεταλούδων.

 Μάλιστα κοντά στα συνεργεία που εργαζόταν πυρετωδώς για την αποκατάσταση των βλαβών στις περιοχές  Λίνδου και Ιξιάς  βρέθηκε και ο κ. Δημήτρης Τσίκκης ο οποίος παρακολούθησε τις προσπάθειες που κατέβαλαν για να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο της  άμεσης  αντιμετώπισης τους.

 Ο κ. Τσίκκης μετά την άμεση  αποκατάσταση των βλαβών, ευχαριστεί και δημόσια τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ και όσους εργαζόμενους της συνέβαλαν τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΡ σήμερα  δίνοντας μάχη με τον χρόνο κατάφεραν  σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκαταστήσουν τις βλάβες προκειμένου να επανέλθει η υδροδότηση σε ξενοδοχειακές και κατοικημένες περιοχές της Λίνδου, Ιξιάς και της Ιαλυσού αλλά και να σταματήσει η διαρροή υδάτων στον πλημμυρισμένο τμήμα επί της λεωφόρου Ηρακλειδών. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συντοπίτες μας, ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ σε αγαστή συνεργασία με το προσωπικό της, θα καταβάλει όπου απαιτηθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν προκειμένου κανένας πολίτης ή επισκέπτης αυτού του  νησιού να μην στερηθεί το πολύτιμο αγαθό του νερού» δήλωσε ο κ. Τσίκκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.