Το ΠΑΣΟΚ δίνει ραντεβού στις κάλπες

«Ραντεβού» στις κάλπες για την εκλογή της νέας ηγεσίας έχουν αύριο στελέχη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, που καλούνται σε μια ασυνήθιστα δύσβατη πολιτική συγκυρία να πάρουν θέση για τη ρότα και τον ρόλο που επιθυμούν να αποκτήσει εφεξής το άλλοτε κραταιό, σήμερα συρρικνωμένο, κόμμα.

Η Φώφη Γεννηματά προσβλέπει σε κινητοποίηση στο Λεκανοπέδιο και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ο Α. Λοβέρδος επιδιώκει συσπείρωση των μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος ποντάρει στη στήρ

Η Φώφη Γεννηματά προσβλέπει σε κινητοποίηση στο Λεκανοπέδιο και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ο Α. Λοβέρδος επιδιώκει συσπείρωση των μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος ποντάρει στη στήριξη των νεότερων στελεχών

Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα και στα περίπου 350 εκλογικά κέντρα ανά την Ελλάδα, η Χαριλάου Τρικούπη αναμένει ότι θα προσέλθουν πάνω από 40.000 μέλη και φίλοι για να ψηφίσουν – ο υπολογισμός γίνεται με βάση τα μέλη που ανέδειξαν προ μηνός το σώμα των συνέδρων. Φώφη Γεννηματά, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος είναι ως γνωστόν τα τρία στελέχη που διεκδικούν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη (όπως πια είναι το επίσημο όνομα μετά το συνέδριο του κόμματος).

Σύμφωνα με τα προγνωστικά, δεν αποκλείεται -αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο- η εκλογή από τον πρώτο γύρο, καθώς απαιτείται πλειοψηφία του 50+1. Εμπειρα στελέχη εκτιμούν ότι η Φώφη Γεννηματά που έχει διατελέσει και εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, όπως και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, έχει το προβάδισμα, αλλά εάν η συμμετοχή του κόσμου δεν είναι σημαντική, τότε θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο – είτε με τον κ. Κωνσταντινόπουλο, είτε με τον κ. Λοβέρδο. «Καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή» είναι άλλωστε και το σύνθημα της κ. Γεννηματά που επαναλαμβάνουν τα στελέχη που την υποστηρίζουν, γνωρίζοντας ότι βασικός στόχος της δεν μπορεί παρά να είναι η κινητοποίηση όχι μόνο των οργανώσεων αλλά και των πολιτών, που παραμένουν, αν και με έντονα κριτική διάθεση, κοντά στο ΠΑΣΟΚ.

Τα ίδια στελέχη τονίζουν ότι η κ. Γεννηματά προσβλέπει στην κινητοποίηση στο λεκανοπέδιο και στα μεγάλα αστικά κέντρα – θα προσέλθει, άλλωστε, να ψηφίσει αύριο στις 11.15 το πρωί στους Αμπελόκηπους στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων (οδός Πανόρμου 59, 1ος όροφος).

Σε περιοχή της Β’ Αθήνας, όπου εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές (όπου το κόμμα του υπέστη μεγάλη ήττα), θα προσέλθει αύριο στις 12 το μεσημέρι για να ψηφίσει ο Ανδρέας Λοβέρδος (στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης – Αττικής, οδός Γκινοσάτη & Πλαστήρα).

Ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επί χρόνια επιδιώκει τη συσπείρωση στελεχών και μελών και επιθυμεί «δυνατή φωνή του ΠΑΣΟΚ εντός και εκτός Βουλής» – και όπως προσθέτουν συνεργάτες του έχει δεσμευτεί ότι αν εκλεγεί (το ίδιο βέβαια έχουν δηλώσει και οι συνυποψήφιοί του) θα προγραμματίσει χωρίς χρονοτριβή το νέο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έχει -λέγεται- ισχυρή επιρροή στην εκλογική του περιφέρεια την Αρκαδία και ως στέλεχος της νεότερης γενιάς ποντάρει και στη στήριξη των νεότερων ανθρώπων. Ο πρώην εκπρόσωπος θα ψηφίσει επίσης στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη.

Στην «έδρα» του στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται την ίδια ώρα ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που επέλεξε να παρακολουθεί από απόσταση τις διεργασίες και τις συμμαχίες που οι υποψήφιοι πρόεδροι επιχείρησαν να εξασφαλίσουν όλες τις τελευταίες μέρες. Ενδεικτικό είναι ότι στενοί συνεργάτες, βουλευτές και στελέχη κοντά στον κ. Βενιζέλο τα τελευταία χρόνια έχουν «μοιραστεί» σε… τρία κομμάτια – για την ακρίβεια κάποιοι του βενιζελικού μπλοκ στηρίζουν την κ. Φώφη Γεννηματά και άλλοι είτε τον κ. Κωνσταντινόπουλο, είτε τον κ. Λοβέρδο.

Ο Ευ. Βενιζέλος, αφού «σταυρώσει» έναν από τους τρεις υποψηφίους (εκτός κι αν επιλέξει το λευκό…) στη Θεσσαλονίκη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Κλεάνθους 57 και Λαμπράκη, στις 12.30 μ.μ.) θα αναχωρήσει για το γραφείο στην Αθήνα αναμένοντας τα αποτελέσματα, αλλά και για να έχει από τους συνεργάτες του ενημέρωση σχετικά με τη ροή στα εκλογικά κέντρα. Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι από τις 9 το βράδυ αύριο θα υπάρχει εικόνα για το προβάδισμα και τις διαφορές μεταξύ των τριών υποψηφίων και στο λεκανοπέδιο αλλά και στην περιφέρεια. Μάλιστα η «εικόνα» αυτή θα μεταδίδεται ζωντανά από το Διαδίκτυο, από την ιστοσελίδα του κόμματος pasok.gr.

«Θέλουμε, και είναι και η δική μου προσωπική στράτευση, με αφορμή την εκλογή του νέου προέδρου μας, να προχωρήσουμε μέσα στο 2015 σε μια ανοιχτή δημόσια, χωρίς κανένα προαπαιτούμενο, προώθηση του ιδρυτικού συνεδρίου της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Δυστυχώς είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης όπου οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες δεν έχουν τη μεγάλη εκπροσώπηση που έχουν στις υπόλοιπες χώρες», δήλωσε χθες, ευχόμενος καλή επιτυχία και στους τρεις υποψηφίους, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Γιάννης Μανιάτης, καλώντας σε κινητοποίηση μέλη και φίλους αυτήν την Κυριακή.

ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ

ethnos.gr

Τρεις κάλπες στη Ρόδο

Αποφασίστηκε στην σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για τις διαδικασίες εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ,  ότι οι χώροι που θα στηθούν οι κάλπες είναι:

  1. Για την πόλη της Ρόδου στην αίθουσα ΑΚΤΑΙΟΝ (στο ισόγειο).
  2. Στη δυτική πλευρά του νησιού στο κτίριο της βιβλιοθήκης Παραδεισίου (στο Παραδείσι).
  3. Στην ανατολική πλευρά του νησιού στον κινηματογράφο του Σοφοκλή (στην Αρχάγγελο).

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 14/06/2015 και ώρα 9.00 το πρωί και θα λήξει στις 19.00 το βράδυ.

Για το ΝΕ ΠΑΣΟΚ

Τιμόθεος Παρασκευάς

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.