ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ανοιχτές οι … πόρτες στις τράπεζες!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ανοιχτές οι … πόρτες στις τράπεζες!

Ανεπίλυτο συνεχίζει να παραμένει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη λειτουργία των τραπεζών, παρά την αρχική απόφαση, η οποία προέβλεπε την επαναλειτουργία τους σήμερα, Τρίτη 7 Ιουλίου 2015.

Της Άννας Σαρρή

Η κυβέρνηση εξέδωσε απόφαση βάσει της οποίας παρατείνεται το capital control στις τράπεζες, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται καμία συναλλαγή πέραν της ανάληψης του ποσού των 60 ή 50 ευρώ, από λογαριασμούς των δικαιούχων (ανάλογα με τα χαρτονομίσματα που έχουν απομείνει…).

Οι τράπεζες έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους, αλλά ουσιαστικά η λειτουργία τους είναι περιορισμένη

Οι τράπεζες έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους, αλλά ουσιαστικά η λειτουργία τους είναι περιορισμένη

Οι καταναλωτές δεν μπορούν να πληρώσουν δάνεια ή υποχρεώσεις τους, όπως δόσεις στην εφορία για παράδειγμα, ενώ έχουν «παγώσει» οι συναλλαγές, είτε μέσα PayPal, είτε μέσω Prepaid κτλ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όταν (και εάν) επανέλθει η κατάσταση στην προ capital control εποχή, δεν θα πρέπει οι πολίτες να καταβάλλουν όλες τις δόσεις που θα οφείλουν, είτε σε δάνεια, είτε σε άλλου τύπου υποχρεώσεις (γι’ αυτό μη χαλάτε τα χρήματα που θα πήγαιναν στις δόσεις σας).

Σε κάθε περίπτωση όμως, το μείζον πρόβλημα δεν είναι αυτό.

Η ανησυχία εντείνεται όσο περνάνε οι μέρες, για τις επιπτώσεις της καταστάσεως που επικρατεί στον τουρισμό και κατ’ επέκταση στους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και εάν όλο αυτό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί θα συνεχίζει να επηρεάζει τους συνταξιούχους.

Θα πάρουν τελικά τη σύνταξή τους όσοι θα έπρεπε να την έχουν πάρουν στην αρχή του μήνα; Τι προβλήματα αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι; Μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους; Οι πιστώσεις έχουν παγώσει. Βερεσέ δεν δίνεται τίποτα πια.

Οι ουρές στα ΑΤΜ, συνεχίζονται

Οι ουρές στα ΑΤΜ, συνεχίζονται

Οι συντάξεις θα πληρωθούν στο τέλος του μηνός; Τα χρήματα θα φτάσουν για τους δημόσιους υπαλλήλους;

Ίσως είναι ερωτήματα που τίθενται γρηγορότερα από όσο θα έπρεπε, αλλά αυτοί οι άνθρωποι (κυρίως της τρίτης ηλικίας) είναι άδικο και αγενές, να έρθουν σε αδιέξοδο. Θα πρέπει άμεσα οι ιθύνοντες να μεριμνήσουν για την ασφάλεια και την προστασία τους, ειδικά σε ζητήματα που αφορούν στην υγεία τους. Όλα τα άλλα ίσως μπορούν να αντιμετωπιστούν, ακόμη και εάν απαιτούν πολλές δυσκολίες.

*Οι εικόνες από τις τράπεζες σήμερα γύρω στις 11.30 στην πόλη της Ρόδου, οι οποίες λειτουργούν μόνο για να δώσουν ορισμένα χρήματα σε όσους συνταξιούχους τα δικαιούνται, βάσει όσων προβλέπει η σχετική απόφαση. Οι ουρές στα ΑΤΜ συνεχίζονται για να σηκώσουν οι πολίτες τα 50 ή 60 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.