ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Από τους 3.000 οικοδόμους της Ρόδου, δουλεύουν μόλις οι 500!

ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣΣε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση έχουν περιέλθει οι οικοδόμοι που δραστηριοποιούνται στο νησί της Ρόδου, αφού από τους 3.000, Έλληνες και αλλοδαπούς, μόλις οι 500 εργάζονται και αυτοί, είτε εκτελούσαν ορισμένες συντηρήσεις σε ξενοδοχεία της Ρόδου, είτε εργάζονταν σε έργα που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική», δήλωσε, μιλώντας αποκλειστικά στο Black Monday, ο πρόεδρος των Οικοδόμων της Ρόδου Νίκος Τριπολίτης, προσθέτοντας ότι, δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα και όλα τα μέτρα που λαμβάνονται τα τελευταία έτη, λειτουργούν σε βάρος της οικοδομικής δραστηριότητες, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ.

«Οι αγοραπωλησίες έχουν σταματήσει. Δεν κινείται τίποτα. Ευτυχώς και ορισμένοι ξενοδόχοι επέλεξαν να συνεργαστούν με ντόπια συνεργασία και δουλέψαμε λίγο. Είμαστε πάρα πολύ απογοητευμένοι και τα προβλήματα μόνο με ενότητα και αγώνα μπορούν να ξεπεραστούν», πρόσθεσε ο κ. Τριπολίτης, επισημαίνοντας ότι λόγω της οικονομικής δυσχέρειας ούτε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, αλλά ούτε και ο Δήμαρχος Ρόδου, μπορούν να βοηθήσουν.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν βοηθάει. Βιώνουμε μία δυσάρεστη κατάσταση εδώ και 7 χρόνια. Εμείς έχουμε προτείνει να προσλαμβάνουν προσωπικό με έργα αυτεπιστασίας. Ο νέος Υπουργός έχει πει ότι θα εισάγει νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο, ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος, θα μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις, όπου τον κρίνουν απαραίτητο, να προσλαμβάνουν προσωπικό. Αυτό θα ήταν κάτι», κατέληξε ο κ. Τριπολίτης.

Πηγή: Black Monday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.