Ο αμαξάς που … ταξίδεψε από την Αλεξανδρούπολη στη Σύμη

Στην ακριτική Σύμη, μπροστά από το γραφικό και ιστορικό πέτρινο γεφυράκι που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του νησιού, μπορεί κάποιος να συναντήσει τον Γιώργο. Πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος ταξίδεψε από την Αλεξανδρούπολη στη Σύμη, όπου εδώ και 1,5 μήνα εκτελεί χρέη αμαξά!

ΑΜΑΞΑΣ ΣΥΜΗ

Το καφέ και ευγενικό άλογο, που κοσμεί την περιοχή της Σύμης, είναι 5 χρονών και κατάγεται από τη Γαλλία. Είναι πανέμορφο, καθαρό και ιδιαίτερα περιποιημένο, ενώ «εξυπηρετεί» τον Γιώργο, με τη βοήθεια του οποίου κινείται η άμαξα, πραγματοποιώντας ταξίδια 30 λεπτών έως και 1,5 ώρας.

Ο Γιώργος, μαζί με το άλογο από τη Γαλλία, πηγαίνουν βόλτα τους επισκέπτες του νησιού, με κόστος 15 έως και 50 ευρώ, ανάλογα τη διαδρομή. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πέραν από τη διαδρομή στη Σύμη, τους ταξιδεύουν και στο χρόνο, αφού η παρουσία άμαξας γενικότερα στην εποχή μας, είναι σπάνιο φαινόμενο.

«Η φροντίδα του αλόγου μου δίνει χαρά. Το κάνω με αγάπη. Δεν το κάνω για να βγάζω λεφτά. Αυτό βέβαια, είναι το επάγγελμά μου, είμαι αμαξάς. Ορισμένες φορές δεν υπάρχει κίνηση και αυτό με δυσαρεστεί, αλλά δεν το βάζω κάτω», εξηγεί στο Black Monday.gr, ο Γιώργος, συμπληρώνοντας ότι κάθε πρωί κάνει μπάνιο τον φίλο του και συνοδοιπόρο του, για να είναι καθαρός, περιποιημένος και όμορφος.

Ο ίδιος εργάζεται από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, καθώς και λίγες ώρες ακόμη το αργά το απόγευμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.