ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το προφίλ ενός εν δυνάμει βιαστή – Πως θα τον αντιμετωπίσετε

Μεγάλη επιτυχία κατέγραψε σήμερα το σεμινάριο αντιμετώπισης σεξουαλικών επιθέσεων και βιασμών, που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό Κέντρο Πανάγου, στη Σχολή Χορού Αγγελικής και Εμμανουέλλας Παπαντωνίου.

ΡΟΥΜΠΙΝΗΣ 13

Το «DAS STREETFIGHTING TEAM ROUBINIS» και η Σχολή Χορού Αγγελικής και Εμμανουέλλας Παπαντωνίου, πραγματοποίησαν σεμινάριο με θέμα τη σεξουαλική βία. Πρόκειται για ένα από τα πλέον ολοκληρωμένα προγράμματα ενημέρωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης σεξουαλικών επιθέσεων. Ο Α’ κύκλος του σεμιναρίου ήταν τρίωρος και περιλάμβανε το σύνολο του φάσματος που έχει σχέση με τη σεξουαλική βία, έναντι των γυναικών.

ΡΟΥΜΠΙΝΗΣ 4

Ο Γ. Ρουμπίνης, αφού ανέλυσε το νομικό πλαίσιο που αφορά στα κάθε είδους αδικήματα που περιλαμβάνονται στην άσκηση σεξουαλικής βίας, ανέφερε ότι το θύμα μπορεί στο μέλλον να γίνει και θύτης. Σε περίπτωση δε των γυναικών, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις, που μετά από μία τέτοια δυσάρεστη εμπειρία, αλλάζουν προτιμήσεις, διότι νιώθουν απέχθεια προς το ανδρικό φύλλο.

ΡΟΥΜΠΙΝΗΣ 8

Το προφίλ ενός βιαστή, σύμφωνα με τον Γ. Ρουμπίνη

  • Παρουσιάζουν έντονες σεξουαλικές ορέξεις από μικρές ηλικίες,
  • Παρακολουθούν βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο από μικρή ηλικία,
  • Συνδυάζουν το σεξ με τη βία και
  • Σε αρκετές περιπτώσεις οι ίδιοι είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

ΡΟΥΜΠΙΝΗΣ 1

«Ο θύτης – βιαστής, μπορεί να μην είναι μόνο ευκαιριακός – άγνωστος», ανέφερε ο κ. Ρουμπίνης, ενώ παρουσίαζε αναλυτικά και συγκεκριμένα τεχνικές και μεθόδους αντιμετώπισης μίας σεξουαλικής επίθεσης.

ΡΟΥΜΠΙΝΗΣ

Το σεμινάριο απευθυνόταν αποκλειστικά σε γυναίκες και τελούσε υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας INTERNATIONAL STREETFIGHTING UNION (Ι.S.U.).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.