Ποινική δίωξη ασκήθηκε σήμερα από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω, σε βάρος 39χρονου Καλύμνιου, που συνελήφθη το πρωί της 16ης Μαΐου 2015, και κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών ουσιών, κατοχή, διακίνηση και πώληση, καθώς και αγορά σε βάρος δύο κατοίκων της Καλύμνου, 32 και 40 ετών. Ο 39χρονος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του blackmonday.gr, είχε συλληφθεί ξανά από τους αστυνομικούς, το Νοέμβριο του 2014.

Τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στις καβάτζες...

Τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στις καβάτζες…

Γνώριμος στους αστυνομικούς, ο 39χρονος, φαίνεται πως είχε αρχίσει να κινείται εκ νέου ύποπτα με αποτέλεσμα να τεθεί υπό παρακολούθηση από τους αστυνομικούς, οι οποίοι διακριτικά προσπαθούσαν να εξακριβώσουν τι ακριβώς συμβαίνει. Τότε διαπίστωσαν ότι, ο κατηγορούμενος πήγαινε σε ένα γιαπί (οικοδομή εγκαταλελειμμένη), όπου και αποθήκευε τις ναρκωτικές ουσίες. Από ‘κει, τις έπαιρνε, τις τεμάχισε σε δόσεις και πήγαινε σε ένα άλλο εγκαταλελειμμένο και παλιό σπίτι, το οποίο χρησιμοποιούσε ως μέρος διενέργειας των αγοραπωλησιών.

Οι αστυνομικοί οργάνωσαν την επιχείρηση και έπιασαν τον κατηγορούμενο επ’ αυτοφώρο, μαζί με τους πελάτες του!

Η επίσημη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ

Το πρωί της 16ης Μαΐου 2015, στην Κάλυμνο, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων στην οποία συμμετείχε η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Β’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί 32, 39 και 40 ετών, εμπλεκόμενοι σε υπόθεση σκληρών ναρκωτικών. Μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε ότι ο 39χρονος κατείχε ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη-χάπια) τις οποίες πουλούσε συστηματικά σε τοξικομανείς του νησιού, χρησιμοποιώντας ως χώρους – «καβάτζες» αποθήκευσης, συνάντησης αγοραπωλησιών και χρήσης δυο εγκαταλειμμένα σπίτια-οικοδομές, στη Χώρα Καλύμνου. Για την αποτελεσματική καταστολή της εγκληματικής δραστηριότητας του
39χρονου οργανώθηκε στοχευμένη αστυνομική δράση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίσθηκαν επ’ αυτόφωρο οι τρεις κατηγορούμενοι μέσα στη μια  «καβάτζα», τι στιγμή της αγοραπωλησίας δόσεων ηρωίνης.

Σε σωματική έρευνα που έγινε στον 39χρονο βρέθηκαν στην κατοχή του:

  • Δεκατρία «φιξάκια» που περιείχαν ηρωίνη βάρους 2,3 γραμμαρίων,
  • Δυο κινητά τηλέφωνα,
  • Ένα ψαλίδι και
  • Το χρηματικό ποσό των 148 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα στη δεύτερη «καβάτζα» που χρησιμοποιούσε για την  αποθήκευση των ναρκωτικών, καθώς και στο σπίτι του, όπου παρουσία
Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

•    Ποσότητα ηρωίνης βάρους 42,3 γραμμάριων
•    Τριάντα εννέα ναρκωτικά χάπια
•    Μια ζυγαριά ακριβείας
•    Το χρηματικό ποσό των 352,5 ευρώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.