Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε κατά περίπτωση πριν από λίγη ώρα, από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων σε δύο κατοίκους Ρόδου, 34 και 31 ετών, που είχαν κλέψει ξενοδοχειακό εξοπλισμό από την Ιαλυσό. Σε βάρος των κατηγορουμένων αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της τοξικομανίας και του μειωμένου καταλογισμού.

Τα διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών

Τα διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών

Οι καταδικασθέντες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Ιαλυσό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, αφού μπήκαν σε ξενοδοχείο, που δεν λειτουργούσε και επιχείρησαν να αφαιρέσουν εξοπλισμό «ξηλώνοντας» χάλκινες σωληνώσεις, βρύσες, τηλεοράσεις κ.α., αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον υπεύθυνο της επιχείρησης. Άμεσα, μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., και ύστερα από έρευνα και πεζή καταδίωξη κατάφεραν να συλλάβουν τους δράστες.

Σε χώρους – δωμάτια του ξενοδοχείου, καθώς και μέσα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 31χρονου που εντοπίστηκε εξωτερικά της επιχείρησης, βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και μια τηλεόραση. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι από 23.12.2014 οι κατηγορούμενοι είχαν παραβιάσει επανειλημμένως τη συγκεκριμένη επιχείρηση και έχουν αφαιρέσει τμηματικά είδη εγκαταστάσεων ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα, καταλήφθηκαν να έχουν αφαιρέσει 29 βρύσες κουζίνας, 2 βρύσες μπάνιου, 4 μαστούς ορείχαλκου, 4 σωλήνες χαλκού, μπάρες και καλώδια χαλκού, 46 σωληνάκια βρύσης και 6 σχαράκια εξαερισμού. Οι διαρρήκτες είχαν αφαιρέσει και μία τηλεόραση, ενώ κατά το παρελθόν είχαν αφαιρέσει από 88 δωμάτια όλες τις βρύσες των μπάνιων, μέρος των σωληνώσεων από ορείχαλκο και 40 επίπεδες τηλεοράσεις.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με τα διαρρηκτικά εργαλεία κατασχέθηκαν.

Οι δύο κατηγορούμενοι, είχαν κατηγορηθεί και για την τέλεση των αδικημάτων της κλοπής κατά συναυτουργία και φθορά ξένης περιουσίας και είχαν λάβει χώρα στην Ελεούσα, στις 11 Δεκεμβρίου 2014.

Συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ήταν οι Δήμος Μουτάφης και Νικήτας Μπόλκας.

Το όχημα που κατασχέθηκε

Το όχημα που κατασχέθηκε

Τα διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών

Τα διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.